Silné přerovské "MMM trio" jede na Olympiádu

Vytisknout

Tradiční Olympiáda dětí a mládeže se uskuteční ve dnech 24. – 27. června v Uherském Hradišti a nebude na ní chybět ani trio přerovských atletů Májová-Mališka-Mikuláček. Jak se podařilo zjistit naší redakci, všichni se už na závody těší a s ambicemi nešetří.

Všichni tři se představí na trati 100 m př., Verča Májová pak ještě ve výšce, Pavlík Mikuláček v dálce a s Rosťou Mališkou se počítá také coby se členem štafety na 4x60 m. Verča i Pavlík doufají ve skokanských disciplínách v umístění do pátého místa, to by podle jejich slov byl úspěch. „Chci skočit 6 metrů. Přerovský rekord by byla jen taková třešnička na dortu,“ svěřil se Pavel. (Pozn. redakce: Přerovský žákovský rekord má hodnotu 609 cm.) Pavel rozhodně není bez šancí, letos si vylepšil osobák už na 593 cm, ale jeho výkonnost bohužel není zcela stabilní. Zkrátka musí vše vyjít, jak má.

 

Své cíle odtajnila i Verča: „Chci běžet aspoň za 15,40 s a do výšky skočit 163 cm. To bych byla šťastná.“ Letos už se dostala přes laťku ve výši 162 cm a vylepšila si osobák. (Naše redakce pouze nechápe smysl vylepšení osobáku o další centimetr, když by to znamenalo „pouze“ vyrovnání absolutního přerovského rekordu Lucky Doležalové. Doporučení zní: aspoň 164!)

Oba dva přitom více mluví o skocích, překážky, ty jakoby ani neměli běžet. „Můj cíl je doběhnout,“ tvrdí Pavel, který se tímto cílem zřejmě inspiroval u jedné z ikon přerovské atletiky- Koňase. Oba také potvrdili, že se cítí báječně a připraveni reprezentovat Olomoucký kraj.

Velkou neznámou tak zůstávají pouze cíle Rosti Mališky, který se dokonale ukrývá před vnějším světem a rozhovory neposkytuje. Forma je jasná- tu má. Překážky letos dvakrát zvládl za 14,58 s, s větrem v zádech běžel i rychleji. A na hladkých tratích láme jeden rekord za druhým.

Nezbývá tak nic jiného než popřát našim atletům mnoho zdaru, hodně sil, pěkných zážitků a hlavně splněných cílů.