Drštička šestý na mládežnické Olympiádě

Poslední červnový týden hostilo Uherské Hradiště Letní olympiádu dětí a mládeže a do výběru Olomouckého kraje se dostali hned čtyři naši atleti- David Drštička, Rostislav Mališka, Pavel Mikuláček a Veronika Májová. Ač poslední dva jmenovaní nedostáli svým přáním a cílům (více v tomto článku), mohou být nejen oni se svými výkony spokojeni.

Skvěle si vedl mladší žák David Drštička, který si v rozběhu na 60 m vylepšil osobní rekord na 7,85 s a hladce postoupil do semifinále. Ve finálovém běhu předvedl další výborný čas (7,90 s) a umístil se na šesté příčce.

Tři zástupce jsme měli v běhu na 100 m př. staršího žactva, bohužel se ani přes vynikající výkony ani jeden z nich nepodíval do finále. Nejvýraznější zlepšení předvedl Pavel Mikuláček, a to o čtyři desetiny vteřiny (14,80 s)! O dvě setiny vylepšený osobní rekord může těšit také Rostislava Mališku (14,56 s). Na úrovni osobního maxima zaběhla i Veronika Májová (15,76 s). Ta navíc přidala osmé místo ve skoku vysokém (156 cm).

prekazky

Pavel Mikuláček (zcela vpravo) v rozběhu na 100 m př.

 

Jedenáctý v dálce byl Pavel Mikuláček (545 cm). Bohužel se mu finálový závod nevydařil tolik jako kvalifikace, ve které atakoval své maximum (589 cm). Chuť si ale vylepšil ve štafetě na 4x60m, kde startoval také přerovský Mališka. Hoši společně s olomouckými Adamem Röderem a Dominikem Orálkem zaběhli třetí nejlepší čas a z Uherského Hradiště si odvezli zasloužené bronzové medaile (27,49 s).

LODM II

Bronzové kvarteto, zleva: Adam Röder, Pavel Mikuláček, Dominik Orálek a Rostislav Mališka

 

 

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.