Rosťa Mališka je osmý na MČR

Vytisknout

Mistrovství České republiky žactva na dráze se konalo ve dnech 21. a 22. září na pražské Slávii. SK Přerov zde měl čtyři zástupce, a to Rostislava Mališku, Pavla Mikuláčka, Daniela Pátka a Veroniku Májovou.

Výrazného úspěchu dosáhl Rosťa Mališka v běhu na 200 m př. Parádně mu vyšel rozběh, ve kterém zvítězil a vyhecoval se k osobáku 26,47 s, se kterým postoupil do nedělního finále ze třetího místa! Rozběhové časy finalistů ale byly nahuštěné do pouhé jedné sekundy (25,81 – 26,87 s), a tak Rosťu čekal přetěžký úkol. Ve finálovém běhu zaběhl další kvalitní čas (27,51 s), který bohužel stačil „jen“ na osmé místo.

Na poloviční trati na finálový úspěch nenavázal a v čase 14,54 s obsadil šestnácté místo.

Maliska I

Rosťa Mališka v závodě na 200 m př. (foto: Zdeněk Rakowski, AK Olomouc)

 

Ve výškařském sektoru výborně zaskákal Dan Pátek- základní výšku 170 cm zvládl sice až na potřetí, což ho stálo lepší umístění (170 cm na poprvé stačilo na desáté místo), ale je žádnoucí zmínit, že Danův osobák je 174 cm a výšky + 170 cm jen tak běžně neskáče. Další postupná výška byla 175 cm, ale pro tentokrát zůstala nezdolána. V konečném pořadí patří Danovi čtrnácté místo.

Svůj třetí nejlepší životní čas na 100 m př. předvedla Verča Májová (15,92 s) a její výkon stačil na 19. místo. Bohužel se jí nedařilo ve výšce, kde nezdolala základní výšku 150 cm.

Čtvrtým a posledním přerovským mušketýrem byl Pavel Mikuláček. Ten bohužel ve druhé části sezóny nenavazuje na své jarní úspěchy, a tak se musel spokojit s 22. místem na 200 m př. (31,30 s). Ještě o jednu příčku níže figuruje na poloviční trati (15,41 s), kde mu vůbec nevyšel náběh na první překážku a celý závod odběhl „ na druhou nohu“, což výslednému času na lesku pochopitelně nepřidalo.

Kompletní výsledky zde