Balůsková a Mališka řádili v Olomouci

O uplynulém víkendu hostila olomoucká hala Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích a vrhu koulí a nechyběli zde ani atleti SK Přerov. Výtečně si vedla Adéla Balůsková v pětiboji žen, která překonala hned dva přerovské rekordy! Nejprve se ve výšce přenesla přes 166 cm a předčila rekord Lucie Doležalové z roku 2006 o celých 5 centimetrů a následně díky výborným výkonům v celém pětiboji výrazně překonala rekord Aleny Müllerové z roku 2008 (2645 bodů). Ten nový má hodnotu 2897 b.

kajsa

Balůsková si vylepšila ještě další dva osobní rekordy, a to v běhu na 60 m př. (9,61 s) a ve vrhu koulí (7,98 m). Za její výkony jí patří konečná druhá příčka a stříbrná medaile.

 

Další dvě zástupkyně jsme měli mezi staršími žačkami, kde dvacáté místo obsadila Nikola Dvorská (1925 b), která si stejně jako Balůsková vylepšila hned několik osobních rekordů - zahájila rychlými překážkami (10,67 s) a svou rychlost zúročila také v dálce (417 cm). Osobák si vylepšila i v kouli (6,22 m) a celkovém součtu (1925 b). Její kolegyně Veronika Čejnová závod bohužel nedokončila, ale i tak si připsala dva nové nejlepší osobní výkony, když překážky zvládla za 10,17 s a koulí vrhla do vzdálenosti 7,30 m.

 

V nedělním závodě koulařek se představila starší žačka Kateřina Bubíková, jejíž výkon 9,57 m znamenal páté místo. Ve vložených závodech překážkářů se dorostenec Rostislav Mališka výborně prezentoval čtvrtým časem přerovské historie (8,95 s). Sekundoval mu starší žák Adam Kopec (10,28 s).

 

O další moravské medaile a osobní rekordy budou naši atleti bojovat již tuto sobotu v Bratislavě.

 

 

Kompletní výsledky z vícebojů a koule

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.