Kašpařík průběžně sedmý v Olomoucké běžecké lize

Už třetí ročník Olomoucké běžecké ligy odstartoval hned v lednu závodem ve Smetanových sadech v Olomouci. Po stejné trase se pak běžci vydali znova v únoru. Obou závodů se zúčastnil také náš běžec Tomáš Kašpařík, který ve druhém ze závodů zvítězil v kategorii mužů nad 40 let a v celkovém pořadí obsadil jedenácté místo.

Trať dlouhou 6,7 km zvládl za 25:44 minut a dokázal se zlepšit jak v čase, tak umístění oproti lednovému běhu. Liga pokračovala třetím kolem 22. února na Novém Světě v Olomouci Během u Žida. Kašpařík obsadil druhé místo ve své kategorii a desáté celkově, když trať dlouhou 6,5 km uběhl za 25:41 minut. V průběžném pořadí ligy mu patří první místo v kategorii a sedmé celkově.

Ilustrační foto

 

Na třetím kole startovala také Hana Tovaryšová, která obsadila druhé místo v kategorii žen nad 50 let (35:32 min). Na kondičních bězích o délce 1300 m pravidelně startuje Mikuláš Kašpařík (ročník 2008), a to jako jediný účastník.

Jeho výsledky:

Lednový běh Smetanovými sady - 10:26 min

Únorový běh Smetanovými sady - 10:16 min

Běh u Žida - 9:22 min

 

Všechny výsledky Olomoucké běžecké ligy najdete na tomto webu. Seriál závodů bude pokračovat ve čtvtek 12. března Březnovým během Smetanovými sady.

 

Tomáš Kašpařík se navíc představil i na závodě Brněnské běžecké ligy - na začátku února startoval na Ráječkovské desítce. V konkurenci 236 běžců obsadil solidní padesáté místo (41:43 min). Trať měla údajně převýšení 457 m.

 

Výsledky Ráječkovské desítky naleznete zde.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.