Šárka Klvaňová vylepšila přerovský rekord v sedmiboji a myslí mnohem výš!

V sobotu 11. a neděli 12. dubna startovala Šárka Klvaňová na vícebojařských závodech v Rosariu (Argentina). Její start byl velmi úspěšný - překonala totiž loňský přerovský rekord Adély "Kajsy" Balůskové o 98 bodů a vylepšila jej tak už na hodnotu 4102! Připomeňme si, že přerovský rekord byl několik let nedotčen a teprve v loňském roce se k němu nejprve začaly přibližovat a nakonec se o něj i jistě budou přetahovat právě tyto dvě závodnice.

V jednotlivých disciplínách se Šárce vedlo takto:

Disciplína Výkon Body
100 m př. 16,51 s (+0,3 m/s) 653 b
výška 145 cm 566 b
koule 9,03 m 466 b
200 m 27,62 s (-0,9 m/s) 661 b
dálka 500 cm 599 b
oštěp 34,32 m 559 b
800 m 2:34,46 min 638 b


IMG 0139IMG 0154

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROZHOVOR

Jak se ti závodilo, vyšlo vše perfektně nebo naopak máš stále rezervy a výkon mohl být lepší?

Odjížděla jsem s bolavým oteklým kolenem (to jsem dost mazala a naštěstí nebylo během závodu tak cítit, dokonce i po dálce bylo ok), ale hodně mě během závodu bolela bedra, což bylo dost nepříjemné. Jinak se mi ale závodilo dobře. V sobotu bylo zataženo a příjemně, v neděli už jsme měli velké horko.

 

Vylepšila sis i jiný osobní rekord než v celém sedmiboji?

Osobák jsem si dala na překy a pak ještě osobáky v sedmiboji - v kouli a oštěpu.

 

Měla jsi na rekord "zálusk" nebo to prostě vyšlo?

Tak samozřejmě jsem odjížděla s cílem rekord (a osobák) překonat. Věděla jsem, že pokud nic nepokazím, 4200 bodů by mohlo padnout. Po prvním, ne příliš vydařeném, dnu jsem měla jasno, že druhý den mi musí parádně vyjít a zabojovala jsem. Rezervy jsou všude, překážky ještě stále nechodím všechny na
3 kroky, ve výšce taky můžu skočit víc, v kouli házím na tréninku někdy i kolem 10 metrů a samozřejmě musím přidat na rychlosti. Oštěp i přesto, že letěl daleko, měl hodně technických chyb.

 

Co plánuješ do této sezóny, máš nějaké výkonnostní cíle nebo si myslíš na nějaká konkrétní umístění?

V této sezóně se chci zaměřit a pořádně vylepšit všechny technické disciplíny. V sedmiboji bych ráda zaútočila na 4300 až 4400 bodů, bude to ale těžké, čeká mě už myslim jen jeden sedmiboj. Také bych si ráda vylepšila čas na 400 m překážek.

 

Postavíš se na start nějakého závodu také v ČR?

Letos bohužel ne.

 

Je něco, co bys chtěla vzkázat své největší soupeřce z SK Přerov, Kajse?

Kajso, už se těším, až můj výkon a rekord znovu překonáš a dáš mi ještě větší motivaci vzít si ho zpět! Ne, teď vážně - Kajse přeju hodně úspěchů, je mladá, talentovaná a má velkou šanci to někam dotáhnout! Ať už ve výšce a v překách nebo v samotném sedmiboji. Sedmiboj je sice dřina, ale ona na to má.

 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.