Kašpařík devátý na Velké Moravě

Vytisknout

logoUž 41. ročník běhu Velká Morava se konal v sobotu 18. dubna v Mikulčicích. Přesto, že počasí nebylo běžcům příliš nakloněno (při závodech dětí pršelo a po celý den foukal silný vítr), běželo se poměrně svižně. Závod pořádá místní oddíl ve spolupráci s obcí a je zařazen jako pátý do do letošního Moravsko-Slovenského běžeckého poháru a zároveň je prvním závodem Cyrilo-Metodějského maratónu, protože součet tratí všech čtyř závodů, jež jsou do tohoto seriálu zařazeny, dává délku právě 42 195 metrů.

Závodníky na 10 km silniční trati čekal okruh vsí a potom trasa na Slovanské hradiště, odkud se pak vracel celý peloton zpět k obecnímu úřadu do Mikulčic. V minulosti se tady řada našich skvělých běžců dokázala dostat i pod 30 minut, což jen dokumentuje, jak rychlý závod to může být. Náš oddíl reprezentoval Tomáš Kašpařík, který v kat. muži B obsadil skvělé deváté místo (38:26 min) a v celkovém pořadí byl 38. Závodu se zúčastnilo 250 běžců a běžkyň nejen z Moravy.

 

V běhu na 100 m startoval jeho syn Mikuláš (kat. mladší hoši 2008-2009). Ve vyrovnaném závodě obsadil 14. místo (24 s).

 

Část textu přejata z webu www.bezvabeh.cz.

 

Hned o den později se Tomáš postavil na start Štěpanovské pětky. Ve své kategorii byl nejrychlejší a celkově měl pátý nejlepší čas (19:25 min). V hodnocení seriálu Olomoucké běžecké ligy se po sedmém podniku posunul na celkové druhé a dokonce první místo ve své kategorii! Průběžné pořadí naleznete zde v sekci Žebříčky -> Olomoucká běžecká liga.

 

Aby toho nebylo málo, startoval Tomáš ještě ve středu 22. dubna na zámku v Loučné na Parkovém běhu. Trať o délce 7630 m s převýšením 118 m zvládl za 30:13 min a obsadil druhé místo ve své kategorii. Celkově byl čtrnáctý.

 

Výsledky všech tří závodů jsou ke stažení níže.