Premiérová přerovská "čokoládovka": déšť, ale i výborné výkony

V úterý 28. dubna uspořádal atletický oddíl SK Přerov kvalifikační kolo Čokoládové tretry. Do ustáleného kádru osmi pořadatelských měst letos přibylo dalších osm, a tak se Přerov mohl vůbec poprvé s radostí zhostit organizace tak skvělého mítinku, jakým Čokoládová tretra bezesporu je.

„Naším cílem bylo uspořádat atletický mítink pro širokou veřejnost a umožnit všem dětem ve věku od 2 do 13 let z okresu Přerov změřit si síly na krátkých běžeckých tratích s možností postupu do finále, které se koná v rámci programu Zlaté tretry v Ostravě,“ prozradil ředitel přerovského závodu Jan Koňařík.

 

Pro děti byl mimo samotného závodu připraven bohatý doprovodný program ve formě dětského koutku pod vedením trenérů, malování na tvář, dovádění na trampolínách či autogramiáda patrona závodu, medailisty z evropského Mistrovství v Praze, Ladislava Prášila. Děti na prvních třech místech obdržely mimo medailí a diplomů originální čokoládové odměny, které byly ručně vyrobené přímo pro tuto akci.

 

Před startem závodu dorazilo přes 320 přihlášek, avšak vlivem počasí mnoho dětí závod nakonec vzdalo a do cíle doběhlo „jen“ 268 dětí. Všem dětem navíc patří zvednutý palec za předvedené výkony, protože obzvlášť ti starší měli podmínky vskutku náročné – zhruba v polovině závodu se totiž ochladilo, začalo pršet a v cílové rovince foukal nepříjemný protivítr. Přesto ale můžeme být rádi, že tu největší přeháňku si počasí schovalo až po ukončení závodu. :-)

 

A jaká jsou pravidla postupu do finále? Velmi jednoduchá – postupuje vždy vítěz každé věkové kategorie. Z našeho oddílu se bohužel nikomu postoupit nepodařilo, i když někteří byli velmi blízko. Nejvýše na stupních vítězů vystoupal David Hastík (roč. 2006 – 2007), který zaběhl 100 m za 16,69 s a bral druhé místo. Těsně čtvrtý se umístil Samuel Punge (17,05 s) a devátý Matěj Pěček (17,97 s).

 

V téže věkové kategorii, ale mezi děvčaty, byla osmá Amélie Koláčková (18,91 s) následovaná na desátém místě svou sestřenicí Karolínou Koláčkovou (19,06 s).

 

Kategorie roč. 2008 – 2009 měla na programu závod na 60 m. Na bronz dosáhl Jonatan Kouba (11,23 s), na čtvrtém místě se umístila Lucie Slaměníková (11,99 s), šestá byla Eva Mikuláčková (12,39 s) a devátá Viktorie Zapletalová (12,65 s).

Fotky 290

Jonatan Kouba

V nejmladších kategoriích startovali synové bývalé přerovské atletky Evy Olšinové (roz. Dvořákové). Mladší Matěj se v běhu na 30 m kategorie 2012 a mladší umístil na šestém místě (12,87 s), starší Jakub byl v kat. 2010 – 2011 čtvrtý v běhu na 60 m (15,82 s).

 

Na přerovskými atlety (roč. 2004 – 2005) bohatě obsazené dvoustovce se sice medailový úspěch nezrodil, nicméně všechny děti předvedly velmi dobré výkony a mnozí mezi sebou sváděli napínavé souboje. Na páté pozici se umístil Matěj Vojáček (32,67 s), nikdo další se už ale do nejlepší desítky neprobojoval. Nejblíže k ní měl Jáchym Kouba na třináctém místě (35,87 s). Děvčata se ale do desítky vlezla hned tři – osmá byla Zuzana Švarcová (35,29 s), devátá Silvie Beňová (36,73 s) a desátá Sandra Králíková (36,74 s).

 

V nejstarší kategorii (roč. 2002 – 2003) se prosadila hned šestice přerovských atletů a atletek. Skvělý souboj až do cílové pásky svedli David Skřeček a Jonáš Kolomazník, rychlejší byl nakonec David (44,37 s) a bral třetí místo. Jonáš se umístil na čtvrté pozici výkonem 44,71 s. Sedmým místem je navíc doplnil Filip Sehnal (49,06 s). Dařilo se také děvčatům – Kateřina Sehnálková si doběhla pro bronzovou medaili (48,39 s), Viktorie Koláčková byla čtvrtá (50,09 s) a Barbora Maťová devátá (54,85 s).

 

Na krátký sestřih závodu, který si připravil organizační tým Čokoládové tretry, se můžete podívat zde.

 

I přes to, že žádný z přerovských atletů ani atletek nevybojoval zlatou medaili, nemusíme být smutní ani my, ani oni. Každý se totiž může zúčastnit libovolného počtu kvalifikačních kol, a tak mají všichni ještě nejednu šanci. Mohou si vybrat například ze závodů, které se konají v blízkosti Přerova, a to 11. května v Hranicích nebo 18. května v Prostějově či Olomouci.

 

Navíc – pochvalu si zaslouží všichni mladí členové SK Přerov (případně i jejich sourozenci), kteří se na start postavili a nezalekli se ani šedivé oblohy. Extra pochvala pak patří všem dětem Koutniny skupiny, kterých bylo na startu celkem 30 a i jejich výkony nebyly vůbec špatné.

 

„Těšíme se na další ročník a věříme, že dosáhneme ještě většího počtu startujících. Všechny děti bychom navíc chtěli pozvat na další akci, kterou pořádáme, a tou je Nadační běh Mamut v neděli 10.5.2015 na náměstí T. G. Masaryka v Přerově. Bližší informace nejen o závodě najdete na našem webu,“ dodává Jan Koňařík.

 

Výsledky jsou ke stažení níže.

 

Fotogalerii naleznete zde

 

Akce se konala za místní podpory města Přerova, Všeobecné zdravotní pojišťovny, Přerovské internetové televize, Televize Přerov s. r. o., Přerovského a hranického deníku - Přerov, Nejlepší adresy, portálu Prerovan.cz, Čokoládovny Lenky Glosové, fotodokumentace BEARFOTO, BASECAMPu, firmy REMAFIN 11 a. s., firmy EMOS spol. s r.o. a firmy Helia Trade s. r. o.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.