Žactvo veze 3 medaile z Olympiády dětí a mládeže!

V těchto dnech hostí Plzeň Hry VII. letní olympiády dětí a mládeže České republiky a královna sportů byla na programu v uplynulých třech dnech. Do výběru Olomouckého kraje se dostali také 4 atleti SK Přerov - Veronika Čejnová, David Drštička, Jonáš Kolomazník a David Skřeček. Naši atleti se na tuto prestižní událost poctivě připravovali a to se projevilo také na jejich výsledcích.

Starší žákyně Veronika Čejnová má v posledních dnech svůj závodní program velmi nabitý - 10. června startovala na KP družstev v Šumperku, 12. června na regionálním finále v atletickém čtyřboji ZŠ v Opavě, 13. června na 3. kole II. ligy mužů a žen v Uherském Hradišti a konečně také na Olympiádě v Plzni. Kvalifikaci ve skoku vysokém zvládla na výbornou, na překonání limitu 153 cm jí stačily pouze dvě postupné výšky. Hladce postupovala také finálovým závodem - první oprava přišla na 162 cm a dvě opravy potřebovala na 165 cm, kterými si nakonec zajistila bronzovou medaili. Ještě výš skočila na už zmíněném atletickém čtyřboji v Opavě - překonala laťku ve výšce 167 cm a vylepšila tak absolutní přerovský ženský rekord!

Startovala také na trati 100 m př., kde v rozbězích zaběhla desátý nejrychlejší čas, jenže ten na finále bohužel nestačil. Přesto se může pyšnit novým osobním rekordem 14,97 s.

Výprava Olomouckého kraje (foto: Zdeněk Rakowski, AK Olomouc)

O další přerovský rekord, tentokrát ale "pouze" žákovský, se postaral starší žák David Drštička na trati 100 m př. Svůj osobák si ve finále vylepšil o 3 desetiny a umístil se na krásném pátém místě (14,00 s). Startoval také v nejkratší sprinterské disciplíně, a sice v běhu na 60 m. V rozběhu si zajistil třetím místem postup do semifinále, kde předvedl výborný čas 7,39 s (za svým osobákem zaostal o pouhých 6 setin), na další postup to ale bohužel nestačilo.

Dvojnásobné zastoupení měl náš oddíl mezi mladšími žáky. Lépe se vedlo Jonáši Kolomazníkovi, který vybojoval stříbro ve výšce výkonem 158 cm! Nejenže si vylepšil osobák, ale posunul také přerovský rekord mladších žáků. Z rozběhu na 60 m př. pohodlně postoupil do finále (9,86 s), kde zopakoval na setinu přesně svůj šest dní starý výkon z KP družstev a vyrovnal si osobák (9,77 s). Tento výkon mu zajistil skvělé páté místo. 

LODM Kolomazník

LODM Skřeček 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlevo Jonáš Kolomazník, vpravo David Skřeček (foto: Zdeněk Rakowski, AK Olomouc)

 

 

Maličko smůly si vybral v dálkařském sektoru David Skřeček. Dva pokusy, které mířily za pětimetrovou hranici, těsně přešlápl a ten třetí bohužel těsně na postup do finále nestačil - David byl s výkonem 495 cm prvním nepostupujícím a od finále jej dělilo pouhých 5 cm. Přesto je tento výkon jeho druhým nejlepším v "kariéře" a zaslouží si pochvalu.

Všichni přerovští hoši navíc startovali také ve štafetách na 4x60 m. Mladším žákům to běželo velmi rychle a v cíli to bronzově zacinkalo (30,57 s). Zásluhy patří Skřečkovi, Dohnalovi, Kolomazníkovi a Lawsonovi. štafeta starších žáků se v konečném pořadí dvou běhů umístila na devátém místě (28,30 s). Startovali Vychodil, Bábek, Pospíšil a Drštička.

 

Všem našim mladým atletům gratuluji k předvedeným výkonům a přeji mnoho zdaru i na dalších závodech.

 

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.