Helena Tomková pátá mezi ženami na MČR

V sobotu 27. a neděli 28. června hostila Plzeň domácí šampionát dospělých atletů a atletek. Barvy SK Přerov zde hájily sestry Tomkovy – starší Helena v běhu na 100 m př. a trojskoku, mladší Jana v běhu na 400 m př. Ve svých disciplínách se utkaly také s českými reprezentantkami jako jsou Lucie Májková (trojskok), Kateřina Cachová a Eliška Klučinová (100 m př.) nebo Denisa Rosolová (400 m př.).

Heleně se rozběh na 100 m př. vydařil a do finále hladce postoupila z druhého místa svým letošním nejlepším časem (13,98 s). Ve druhé její disciplíně, trojskoku, se jí bohužel nedařilo a v úvodním pokusu si zvrtla kotník. O finále statečně bojovala také v dalších dvou pokusech, ale ani přes velkou snahu nezapsala jediný zdařený výkon. Teprve po tomto smolném závodě následovalo finále na 100 m př. kde za svým výkonem z rozběhu i přes zranění příliš nezaostala a časem 14,06 s obsadila páté místo. Od čtvrté Elišky Klučinové ji přitom dělily pouhé 4 setiny.

Jana Tomková a Eliška Klučinová (zdroj: archiv Jany Tomkové)

V rozběhu na 400 m př. si nový osobní rekord vytvořila Jana (68,28 s). Doběhla jako čtvrtá ve svém běhu, což na postup do finále nestačilo, ale i tak si může zapsat novou cennou zkušenost.

 

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.