Naši atleti vybojovali devět zlatých medailí na kláních v Olomouci a Prostějově

Tradiční Velkou cenu hostil ve středu 9. září Prostějov. Na mítink se vypravili také překážkáři SK Přerov, kterým se velmi dařilo a vybojovali hned šest medailí! Mezi mladšími žáky zvítězil Jonáš Kolomazník, který si časem 9,77 s letos už podruhé vyrovnal osobní rekord. O setinu si své osobní maximum zlepšil David Skřeček a bral stříbro (9,84 s). Ve formě se předvedl také v dálce, kde byl pátý v novém osobním rekordu 509 cm.

K osobáku se výrazně přiblížil také starší žák David Drštička. Stovku s překážkami zvládl za 14,35 s a umístil se na druhé pozici. Zlatá mezi staršími žačkami byla Veronika Čejnová (15,34 s). Zazářil také dorostenec Rostislav Mališka, který za svým osobákem zaostal pouze 6 setin. Stodesítku s překážkami zvládl za 14,67 s a jasně zvítězil před druhým přerovským závodníkem Adamem Kopcem (23,48 s). Mezi muži jako šestý doběhl Aleš Říhošek (16,91 s).

O den později uspořádal AK Olomouc 10. ročník Hanácké laťky. V úspěšném tažení pokračovala Veronika Čejnová, když zvítězila v soutěži starších žaček. Napoprvé překonala laťku ve výšce 160 cm a tímto skokem si zajistila prvenství. Druhá Karolína Blaťáková (AK Olomouc) musela dvakrát opravovat. Na výšce 165 cm ani jedno z děvčat neuspělo. Představil se také dorostenec Daniel Pátek, který bral za skok přes 183 cm páté místo.

Olomouc hostila také letošní České akademické hry. V dresu UP Olomouc se představily také naše atletky Adéla Balůsková a Helena Tomková. Obě startovaly v běhu na 100 m př., ve kterém byly jinak pěkné časy znehodnoceny příliš silným větrem (+ 2,6 m/s). Tomková s přehledem zvítězila, když za sebou ostatní nechala o více než půl vteřiny (13,97 s). Balůsková doběhla čtvrtá (15,86 s). Tomková zvítězila také v trojskoku (11,76 m) a stříbro brala v dálce (535 cm).

Balůskové se nejvíce dařilo ve výšce, kde zvítězila (160 cm). Čtvrté místo brala na dlouhých překážkách (72,44 s). Navíc rozebíhala obě dvě štafety, ve kterých se kvartetu UP dařilo. Společně s dalšími děvčaty získala další dvě zlaté medaile. Ve štafetě na 4x100 m běžela na čtvrtém úseku Helena Tomková.

Svými výkony obě dopomohly družstvu žen UP Olomouc k prvnímu místu.

 

Výsledky:

VC Prostějova

Hanácká laťka

České akademické hry

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.