Bratrům Koubovým se na běžeckých závodech daří

Vytisknout

Prakticky každý týden nazují maratonky a s rodiči vyráží na běžecký závod. Odměnou jim je nejen medaile, kterou často za svůj výkon obdrží, ale také bonus v podobě rodinného výletu. Řeč je samozřejmě o našich mladých nadějích Jonatanovi a Jáchymovi Koubovi.

V říjnu zatím nastoupili na start tří běžeckých závodů. Nejprve v sobotu 3. října startoval na Běhu kolem Moravy v Olomouci pouze starší Jáchym. Za slunečného a teplého podzimního počasí si v kategorii přípravky doběhl pro druhé místo. Startovala také Hana Tovaryšová, která v kategorii ženy H vybojovala třetí místo.

Kouba Jachym

Běh kolem Moravy - Jáchym Kouba je zcela vlevo

O týden později se v neděli 11. října oba bratři postavili na start Slováckého běhu v Uherském Hradišti. Počasí bylo značně odlišné a závodníci "klepali kosu", i přesto byl ale o běh velký zájem. Trasa pro děti vedla kolem náměstí - mladší běželi jedno kolo, starší dvě. V chladnu se bohužel ani jednomu příliš nedařilo. V kategorii minižáků obsadil Jonatan (ročník 2008) 11. místo, Jáchym (roč. 2004) byl v předžácích osmý.

 

Kouba JonatanBěh přes Valašské kotáry se konal ve Zlíně v neděli 18. října. Zpočátku byla mlha, nakonec ale vykouklo i sluníčko a s ním přišly i úspěchy v podání přerovských atletů. Jonatan (na snímku uprostřed) startoval v kategorii atletická školka. Trať dlouhou 400 m zvládl nejrychleji ze všech (1:17,1 min) a ze Zlína si odvezl zlatou medaili. Většinu cenných kovů napříč kategoriemi navíc pobrali běžci z Frýdku-Místku, takže o to větší z ní měl radost. Jáchym startoval v kategorii přípravka-starší chlapci a běžel trať dlouhou 800 m. Zvládl ji v čase 2:45,7 minut, což bohužel stačilo "jen" na 12. místo. Startoval také Filip Sehnal, který mezi mladšími žáky doběhl na pátém místě v závodě na 1370 m (5:31,4 min).

 

Výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze. Přikládám také konečné výsledky Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje (BPDMOK) 2015. Některých závodů se zúčastnily také závodníci SK Přerov.