14 medailí z krajských přeborů mládeže a dospělých

Krajské přebory mužů, žen, juniorů a dorostenců se konaly v sobotu 30. ledna v Olomouci. Do hanácké metropole vyrazila také početná výprava SK Přerov, která si vedla více než dobře - kromě čtyř titulů krajských přeborníků zde padlo i několik osobních a dva přerovské rekordy!

JUNIOŘI  A JUNIORKY

Juniorský rekord na 60 m př. letos už potřetí vylepšil Rostislav Mališka. Svůj rozběh vyhrál časem 8,31 s a osobní maximum si vylepšil o dalších 13 setin. Ve finále si o 6 setin pohoršil a obsadil druhou příčku. V letošních průběžných republikových tabulkách se navíc posunul na šesté místo. Na hranici osobáku běžel také hladký sprint - ve finále obsadil čtvrté místo výkonem 7,37 s.

Mališka Rostislav

Rosťa Mališka na loňském halovém MČR (startovní číslo 518) vybojoval bronzovou medaili mezi dorostenci.

Z nového přerovského rekordu se mohl radovat také Vojtěch Rakušan, který vylepšil dosavadní juniorské maximum na 634 cm a v soutěži dálkařů obsadil čtvrté místo. V republikových tabulkách mu patří 21. pozice, nicméně jeho odstup od šestnáctého Nesvadbu jsou pouhé dva centimetry, a tak jsou i jeho šance na nominaci na MČR poměrně velké. Osobní rekord si vylepšil také v rozběhu na 60 m (7,47 s) a postoupil do finále, kde obsadil šesté místo (7,49 s). Na stupně vítězů se probojoval také Daniel Pátek ve výšce - za výkon 175 cm obsadil třetí pozici.

V soutěži koulařek i tentokrát zvítězila Barbora Zatloukalová, když náčiní vrhla do vzdálenosti 12,37 m. Barbora je v republikových tabulkách průběžně druhá.

Ve formě je také Anna Špačková, která si vylepšila dva osobní rekordy a jeden vyrovnala. V běhu na 60 m se poprvé dostala pod 9 sekund a výkonem 8,90 s obsadila páté místo. Pátá byla také v dálce, kde si osobní rekord vyrovnala (388 cm) a o jednu příčku lépe se umístila v kouli, když si osobák vylepšila o 40 cm na 8,06 m.

 

DOROSTENCI A DOROSTENKY

Mezi dorostenci získal titul krajského přeborníka David Drštička v běhu na 60 m (7,46 s). Mezi nejlepší se probojoval také na překážkách, když si v rozběhu vylepšil osobní rekord na 9,44 s. Ve finále ale nakonec nestartoval. Dvě zlaté medaile přidala ještě Veronika Čejnová. Zvítězila jak v běhu na 60 m př. (9,32 s - osobní rekord), tak ve výšce (163 cm). Také Veronika si dobře vede i v repubikovém porovnání - ve výšce je průběžně sedmá, na překážkách sedmnáctá.

Třetí místo mezi dálkaři získal výkonem rovných pět metrů Stanislav Mikulášek a k tomu přidal ještě pátou pozici v běhu na 60 m (7,99 s - osobní rekord). Na páté příčce se umístil Jorik Navrátil v dálce (471 cm - osobní rekord) a sedmý byl v běhu na 60 m (8,30 s - osobní rekord).

Stříbrnou medaili získala ve vrhu koulí Kateřina Bubíková (9,66 m) a ve skoku do dálky Nikola Dvorská (458 cm). O čtyři centimetry méně skočila Andrea Plhalová a brala bronzovou medaili. Obě startovaly také v běhu na 60 m a postoupily do finále - v něm byla Plhalová čtvrtá (8,57 s; v rozběhu 8,56 s) a Dvorská sedmá (8,81 s). Ta si navíc v rozběhu vylepšila osobní rekord (8,75 s).

Mezi koulařkami do finále postoupila Sára Kolomazníková (8,01 m / 5. místo) i sestry Jedličkovy - Aneta byla šestá (6,71 m) a Iveta sedmá (6,41 s). V dálce byla Kolomazníková sedmá (405 cm) a Eva Konečná osmá (362 cm).

 

MUŽI A ŽENY

Celkem čtyři medaile si připsali také dospělí. Helena Tomková byla druhá jak v dálce (504 cm), tak v trojskoku (10,46 m) a startovala také v běhu na 60 m. Do finále se sice dostala časem 8,30 s, ale nenastoupila v něm.

Stříbro mezi sprintery získal Lukáš Lehocký (7,29 s), když si ve finále vůči rozběhu o setinu pohoršil. Poslední medaili do sbírky přidal Dominik Kantor ve vrhu koulí, když výkonem 8,76 m obsadil třetí místo a vylepšil si osobní rekord. Navíc byl šestý v běhu na 60 m (7,77 s; v rozběhu 7,68 s). O jednu pozici lépe se umístil Martin Ligocki (7,70 s).

 

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.