Povedené vystoupení na MČR dorostu a juniorů: dvě pátá místa!

Ve dnech 20.-21. února přivítala pražská Stromovka juniory, juniorky, dorostence a dorostenky na halovém Mistrovství ČR. O příčky nejvyšší vyrazili bojovat také přerovští atleti a vedlo se jim více než dobře - naše čtyřčlenná výprava získala hned tři finálová umístění a ještě něco navrch!

jd1 385x258

První do akce šla Veronika Čejnová v rozběhu na 60 m př. dorostenek. "Čejny na překážkách rozhodně nezklamala, když si v rozběhu o setinu vylepšila osobní rekord. Na postup do finále to ale bohužel nestačilo," zhodnotila výkon své svěřenkyně trenérka Ivana Kolomazníková. Čejnová obsadila patnácté místo výkonem 9,31 s, když protáhla svou letošní vyrovnanou sérii - kromě prvního lednového závodu se v dalších pěti závodech její časy lišily maximálně o 7 setin.

Na úrovni svého momentálního maxima zaskákala také výšku. "Podařilo se jí zopakovat letošní maximum 165 cm. Další postupnou výšku, která by jí posunula do boje o medaile, již bohužel nezdolala," pokračuje trenérka. Čejnová se umístila na děleném pátém místě. Za připomenutí rozhodně stojí její loňský triumf na venkovním žákovském šampionátu a také její osobní rekord 170 cm.

O druhé páté místo se postaral junior Rostislav Mališka. V rozběhu na 60 m př. zůstal o tři setiny za svým vlastním přerovským rekordem (8,34 s) a hladce postoupil do finále. V něm si sice svůj čas nezlepšil, nicméně páté místo se rozhodně počítá. Na videozáznam z finále se můžete podívat zde.

Velký důvod k radosti měl také výškař Daniel Pátek. V soutěži juniorů zaskákal hladce na 180 i 185 cm a napotřetí se mu podařilo zdolat také kýženou metu 190 cm. Tento výkon znamenal jak nový osobní, tak halový přerovský rekord a co víc - dělené deváté místo v republice.

Soutěží koulařek se protrápila Barbora Zatloukalová (na fotografii). Papírově patřila jakožto průběžně druhá v republikových tabulkách mezi kandidátky na medaile, ale technicky se jí nedařilo. Za svým letošním osobním a zároveň přerovským rekordem 12,60 m zaostala o 52 cm a musela se spokojit se sedmým místem. Chuť si však může napravit hned o tomto víkendu na šampionátu mužů a žen, kam by se měla bez problémů nominovat.

Zatloukalova MCR 2016

Kromě Zatloukalové jsou všichni tito atleti prvním rokem v juniorské, resp. dorostenecké kategorii, a tak budou mít šanci bojovat o ještě lepší výsledky také příští rok.

A jak hodnotí výkony svých svěřenců trenér Václav Klvaňa? "Rosťa podal excelentní výkon v rozběhu, jen 0,04 s za osobákem a přímý postup do finále. Ve finále nestačil jen na 4 super borce. Ale je prvním rokem junior, takže hodnotím 5. místo jako velký úspěch! Barbora měla celou soutěž problémy s technikou, ale i tak to je rovněž velký úspěch. O páté místo přišla až v poslední sérii, kdy ji velmi podařenými vrhy překonaly další dvě soupeřky. Je to velká výzva pro letní MČR, které proběhne v Ostravě ve druhé polovině června." 

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.