Úspěšné MČR: štafeta mužů na 4x200 m šestá, Tomková sedmá!

O posledním únorovém víkendu hostila hala v Ostravě-Vítkovicích halový národní šampionát mužů a žen. Díky svým letošním výkonům se na něj probojovala také pětice atletů a atletek z SK Přerov. Parádně vše vyšlo Heleně Tomkové, která v běhu na 60 m př. předvedla své dva letošní nejlepší výkony a brala skvělé sedmé místo!

V rozběhu se blýskla časem 8,73 s a byť si ve finále o něco málo pohoršila (8,82 s), na konečné umístění to vliv nemělo. Překážkářské finále vyhrála česká reprezentantka ve víceboji Kateřina Cachová, když časem 8,14 s zlepšila jak nejlepší letošní český výkon, tak splnila limit pro halové Mistrovství světa! K finálovému úspěchu na překážkách přidala přerovská atletka ještě 12. místo v dálce (554 cm). Také tuto disciplínu ovládla Cachová rovněž v nejlepším českém výkonu roku (628 cm).

SAM 2859 Fotka

Ženská část výpravy po přebrání startovních čísel, zleva: trenér Klvaňa, Helena Tomková, Adéla Balůsková a Barbora Zatloukalová.

Desátá v závodě koulařek byla Barbora Zatloukalová. Byť se jí příliš nedařilo (11,70 m), tak potvrdila, že i coby juniorka patří mezi českou vrhačskou špičku.

Správně načasovanou formu měl sprinter Lukáš Lehocký - v běhu na 60 m obsadil 17. místo ve svém letošním nejlepším výkonu (7,20 s). Na překážkách ho napodobil Martin Ligocki, který obsadil 23. pozici rovněž v letošním nejlepším výkonu (9,12 s). Ve stejné disciplíně nám stejné umístění patří i mezi ženami, a sice zásluhou Adély Balůskové (9,54 s).

Závěr celého šampionátu z přerovského pohledu vyšperkovala mužská štafeta na 4x200 m. Kvarteto Jakub Maťa, David Drštička, Rostislav Mališka a Lukáš Lehocký obsadilo ve svém rozběhu druhé a celkově parádní šesté místo, když vylepšilo o další 2,5 sekundy přerovský rekord! Jeho nová hodnota je 1:33,74 min.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.