Lesní běh nabídl krásné prostředí i radost pro SK Přerov

Vytisknout

Už po osmatřicáté hostily v sobotu 19. března Opatovice u Hranic Lesní běh. Kombinace nádherného prostředí a pěkného počasí přilákala na start velmi slušný počet závodníků - na startu se jich sešlo celkem 151, a to včetně dětských kategorií.

"Na trati bylo místy bláto, rozbitá cesta po těžbě dřeva a také poražené smrky jako přírodní překážky, a tak si všichni startující dali pořádně do těla. Muže čekaly 4 okruhy, což znamená, že jedno kolo v délce 2,8 km dá celkový součet 11,2 a počet nastoupaných kilometrů se zde opravdu značně pronese. Ženy běží okruhy jen dva, ale i těch tedy asi 5,6 km zde dá dostatečně zabrat. Závodí od rána i děti a také muži mílaři, to už běžně na běžeckých akcích moc nebývá. Ti si dají jen jedno kolo a startují zaráz s vytrvalci," napsal pro server bezvabeh.cz zkušený trenér běžců Zdeněk Smutný.

V kategorii mladších žáků hájil barvy SK Přerov Filip Sehnal. Ten soupeřům velmi rychle ukázal záda a s přehledem zvítězil na půlkilometrové trati v čase 1:54,34 min. Mezi muži ho napodobil Aleš Dedek, který byl nejrychlejší v kategorii muži B (50:23 min). Na stupně vítězů s ním vystoupal ještě Tomáš Kašpařík, který doběhl třetí (53:02 min).

Kašpařík navíc zatím poctivě startuje na každém ze závodů Olomoucké běžecké ligy. Naposledy jsme jej mohli vidět ve čtvrtek 17. března na Březnovém běhu Smetanovými sady v Olomouci. Ve své věkové kategorii slavil úspěch, když zvítězil a zřejmě i díky dobrým vodičům si vylepšil svůj osobní rekord na této trati - 6,5 km zvládl za 24:40 min a celkově doběhl šestý. Navíc si upevnil průběžné druhé místo v celkovém hodnocení seriálu.

 

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.
Fotogalerie z Lesního běhu