Víte, jaké závody nás čekají a neminou?

S přibývajícími stupni na teploměru se pomalu, ale jistě, rozebíhá také atletická sezóna na dráze. V polovině dubna začneme pozvolna menšími závody a v květnu už se vlak rozjede na plno a začnou všechny soutěže družstev. Co a hlavně kdy nás tedy čeká?

Ve čtvrtek 14. dubna pořádáme Zahajovací závody pro všechny věkové kategorie kromě přípravky. Vypsány jsou disciplíny 300 m, 1500 m, dálka, koule, disk a oštěp. Přihlášky posílejte panu Klvaňovi na mail klvana(zavináč)szdc.cz nejpozději do 13. dubna tak, aby mohl připravit včas zápisy a závody proběhly hladce a bez problémů.

Přípravka zahájí sezónu o šest dní později - ve středu 20. dubna. Účast je povinná pro všechny narozené v letech 2005-2007. Všichni absolvují netradiční trojboj: hod míčkem, dálku od místa odrazu a 600 m (dívky) nebo 800 m (hoši). Přihlášky posílejte svým trenérům nebo p. Klvaňovi nejpozději do 19. dubna.

Hned o den později, ve čtvrtek 21. dubna, pořádáme Otevřené okresní přebory. Na akci bude cílová kamera. Kdo ze starších atletů nebude chtít závodit, mohl by alespoň pomáhat - hlaste se p. Klvaňovi, ať ví, s kým může počítat. Přihlášky posílejte svým trenérům - bude se přihlašovat přes web ČAS, a to do 20. dubna do 20:00.

Ve čtvrtek 28. dubna si opět zazávodí přípravka, a to včetně dětí z řad veřejnosti. Na náš stadion totiž zavítá stánek Hit Rádia Orion a další atrakce a spolu s nimi uspořádáme jedno z mnoha kvalifikačních kol Čokoládové tretry. A pozor, letos je změna - závodit mohou děti ve věku 2-11 let (tedy do ročníku 2005 včetně)! Přihlašovat se můžete online do 27. dubna do 20:00.

O sváteční neděli 1. května nás čeká tradiční a pro mnohé atlety také první opravdu ostrý start sezóny - 27. ročník Přerovského pětiboje a 14. ročník Memoriálu Jaroslava Králíka ve sprinterském trojboji. Proběhne také Velká cena města Přerova v běhu na 1500 m mužů, která je ale pod taktovkou Spartaku Přerov. Startovat můžete také v několika dalších vložených disciplínách: bězích na 300 a 3000 m, výšce, dálce, kouli, disku nebo oštěpu. Na všechny výše uvedené závody je možné se přihlásit přes web ČAS v období od 23. do 29. dubna do 20:00.

Přesně o 14 dní později (v neděli 15. května) pořádáme společně s Nadačním fondem MAMUT, Městem Přerov a MiKo Cycles Nadační běh Mamut Přerovem, který je také letos zařazen do Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Startovat mohou i běžci z řad široké veřejnosti. Vypsány jsou běhy pro děti od 4 let až po dospělácké kategorie. V propozicích najdete také trasy závodu. Přihlašujte se přes tento formulář nejpozději do 12. května.

Kromě těchto závodů se můžete zúčastnit i nespočtu vytrvalostních silničních a krosových závodů - malou inspiraci ke startům najdete v rozpisech závodů.

Soutěže družstev odstartují v neděli 8. května Mistrovstvím Moravy a Slezska juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. A pak už to půjde ráz na ráz - v sobotu 14. května zahájí soutěž II. liga mužů a žen, v úterý 17. května KP mladšího žactva, ve středu 18. května KP staršího žactva a konečně ve čtvrtek 19. května také KP přípravek. Novinkou na našem webu je samostatná sekce Družstva, kde můžete v průběhu sezóny sledovat průběžné pořadí družstev, bodování jednotlivců nebo i další zajímavosti. Zatím zde najdete rozpisy jednotlivých kol a také soupis oddílů, které v jednotlivých soutěžích startují.

Nezapomeňte si všechny termíny, které se vás týkají, zapsat za uši, ať pak nejste překvapení, že nemůžete na rodinný výlet do ZOO, na už pátou oslavu narozenin té samé babičky a nebo se strašně nutně něco učit do školy. :-)

 

Na závěr ještě přeji všem hodně zdaru v sezóně a ať se vám daří tak, jak si přejete.

Koutňa

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.