Mališka zaběhl jako první Přerovan 150 m pod 17 sekund!

Vytisknout

Za krásného slunečného počasí se ve čtvrtek na stadionu SK Přerov uskutečnily Otevřené okresní přebory. Kromě atletů a atletek z Přerova a Hranic se zúčastnilo také několik oddílů z jiných okresů a krajů - Blanska, Brna, Kopřivnice, Opavy a Valašského Meziříčí. Ve všech disciplínách kromě vrhů a hodů byly sloučené kategorie (muži nebo ženy). Kompletní výsledky najdete zde.

 

Ve skvělé rychlostní formě se hned v úvodu sezóny představil junior Rostislav Mališka, který vylepšil přerovský rekord v běhu na 150 m hned ve třech věkových kategoriích - mezi juniory, muži do 22 let i muži. Jako první Přerovan se navíc dostal pod hranici 17 sekund - trať zvládl za 16,91 s. V historických tabulkách tak smazal z prvního místa Aleše Kácela, který jim vévodil již sedm let výkonem 17,09 s.

na video z rekordního běhu i dalších disciplín se můžete podívat zde - za videa děkujeme Lukáši Szekeresovi.

Další velké domácí závody čekají naše atlety již příští neděli, kdy se bude konat tradiční Přerovský pětiboj, Memoriál J. Králíka ve sprinterském trojboji a další vložené závody. Propozice k tomuto závodu si můžete stáhnout zde.