Přípravka se blýskla v Šumperku, veze 7 medailí a plnou náruč osobních rekordů

Skvělé, suprové, bombastické, parádní a také nad očekávání vydařené - tak takové a ještě mnohem lepší bylo 1. kolo KP družstev přípravek! Na Yettiho Summer Games zajížděly vycházející hvězdy přerovské atletiky ve čtvrtek 19. května do Šumperka.

Příjezd byl mírně hektický - v 38mi minutách jsme stihli přihlásit celé družstvo SK Přerov (pořadatelé v rámci třídenního pořadatelského maratónu opomněli zpracovat celou naši přihlášku), převléct se, navštívit onu místnost, rozklusat se, vrátit se na tribunu převléct z dlouhého rukávu do krátkého, dorozcvičovat se, dvakrát zapomenout, kdo co jde za disciplíny, seběhat štafety, potřetí zapomenout disciplíny a pak už hurá na start!

Jako již tradičně se začínalo štafetami dívek. Obě naše štafety startovaly hned v prvním běhu - štafeta A rozběh s přehledem vyhrála (38,72 s), nakonec to však stačilo jen na páté místo. Béčko se umístilo na 18. příčce (42,57 s). Průběh štafety hochů byl mnohem dramatičtější. V prvním běhu finišovaly hned tři štafety během 5 setin sekundy. Cílová kamera nakonec rozlouskla pořadí následovně: 1. AK Olomouc (38,54 s), 2. SK Přerov (38,58 s) a 3. AK Šternberk (38,59 s). Druhé místo a devět bodů pro družstvo, skvělý začátek! Ani trošku zle si nevedlo ani béčko, které příjemně překvapilo pátým místem (39,64 s). Céčko na body bohužel těsně nedosáhlo a muselo se spokojit s 13. pozicí (41,33 s).

Složení štafet:
DĚVČATA "A" - Alice Drozdová, Tereza Novotná, Sandra Králíková, Klára Indráková
DĚVČATA "B" - Barbora Železná, Sára Tomášková, Klára Smítalová, Gabriela Škrabalová
HOŠI "A" - Samuel Punge, David Hastík, Matěj Pěček, Vojtěch Karlík
HOŠI "B" - Karel Zdražil, Jan Dýmal, Josef Němec, Filip Šenk
HOŠI "C" - Ondřej Skácel, Dalibor Nezhyba, Ondřej Konečný, Lukáš Hanzelka

Štafeta hochů na 4x60 m se umístila na druhém místě. Zleva: Matěj Pěček, David Hastík, Vojtěch Karlík a v zákrytu Samuel Punge.

Po štafetách už se vše rozeběhlo na plné obrátky. Míček, hod medicinbalem a skok z místa probíhaly průběžně a jak si kdo vystál frontu, tak soutěžil. Za hotové vytrvalostní disciplíny by se ale daly označit skok do dálky i běh na 60 m, ve kterých se sešlo několik desítek startujících (v dálce děvčat to bylo např. 56). Ani dlouhé čekání mezi pokusy nemělo vliv na vynikající výkony našich borců a borek. V dálce hochů se na stupně vítězů prosadili hned dva - zvítězil David Hastík ve výborném osobním rekordu 390 cm. Třetí Josef Němec skočil jen o 4 cm méně (rovněž OR). Na dohled bodů se umístili Karel Zdražil (363 cm / 12.), Samuel Punge (354 cm / 13.) a Vojtěch Karlík (351 cm / 15.). Zdražil s Karlíkem si navíc utvořili osobní rekord a Punge za ním zůstal jen o 1 cm.

Na úspěšnou dálku kluků navázala také děvčata. Gabriela Škrabalová doplachtila pro zlatou medaili a v osobním rekordu 420 cm zaostala o pouhých 6 cm za přerovským rekordem své trenérky Ivany Kolomazníkové. O několik decimetrů se zlepšila také Klára Chmelařová (385 cm) a bodovala pátým místem. Veliké zlepšení prokázala také Tereza Novotná. Jejích 370 cm znamenalo trochu smolné 12. místo - děvčata na 9. až 12. místě totiž shodně skočila nejvíce 370 cm, a tak o jejich pořadí rozhodovaly druhé (a příp. i třetí pokusy), které měla naše závodnice bohužel nejkratší z těchto čtyřech děvčat. Příště ale top ten rozhodně bude!

V běhu na 60 m jsme mezi hochy tentokrát neměli žádné zastoupení. Vše však vynahradila opět Klára Chmelařová, která se od loňského podzimu dokázala zlepšit o 8 desetin sekundy až na 9,85 s! Umístila se na 16. příčce a od desátého místa ji dělilo jen 0,12 s. Těsně pod stupni vítězů se Klára umístila v hodu míčkem, kde si vytvořila v tento den už třetí osobní rekord 29,10 m. Bodovala také Sofie Štajnarová sedmým místem (26,50 m / OR). Hoši v této disciplíně na body bohužel nedosáhli. Nejlépe se umístili Filip Šenk na 14. (30,85 m) a Jan Dýmal na 15. místě (30,50 m).

V první dráze běží Klára Chmelařová v závodě na 60 m. Na tribuně fandí Sára Tomášková a Barbora Železná.

Házelo se také medicinbalem. Z přerovských atletů nejdále dohodil Lukáš Hanzelka a za výkon 5,02 m bral 15. místo. Zato děvčata body v této disciplíně doslova vyrabovala - z 56 možných bodů jich 24 putovalo do Přerova. Odolal nám jen nejvyšší stupínek - Sofie Štajnarová byla druhá (9,30 m) a Tereza Novotná třetí (8,10 m). Další body posbíraly Sandra Králíková na šestém (7,50 m) a Barbora Železná na devátém místě (6,70 m).

Ve skoku z místa z hochů nejdále doskočil Matěj Pěček a za 189 cm bral šesté místo. Ondřej Skácel byl se 183 cm devátý. Těsně pod bodovanými místy se umístili Josef Němec (180 cm / 12.) a Vojtěch Karlík (178 cm / 14.). Velmi solidní výkony předváděla děvčata, přesto 191 cm Alice Drozdové stačilo jen na osmé místo. Desáté až dvanácté místo patří opět Přerovu - Gabriela Škrabalová a Sofie Štajnarová skočily shodně 190 cm a Sandra Králíková jen o 4 cm méně.

Zlatým hřebem odpoledne byly běhy na 600 a 800 m. Na šestistovce se představila hned čtyři přerovská děvčata. Osmé místo urvala Alice Drozdová (2:09,5 min) a Karolína Koláčková byla devátá (2:09,8 min). Desáté místo o tři desetiny bohužel uteklo Kláře Indrákové (2:10,2 min / 11.). Na osmistovce se ve strhujícím závěru ukázal David Hastík - do cílové rovinky vbíhal jako třetí, urputným finišem se však dokázal posunout až na první místo. Vše ozdobil ještě osobním rekordem, který si vylepšil o 7 vteřin (2:44,7 min)! Samuel Punge byl šestý rovněž v osobním rekordu 2:55,1 min.

Oddíl SK Přerov reprezentovali také Ondřej Konečný, Jonáš Motyka, Dalibor Nezhyba, Kateřina Hrazdirová, Klára Smítalová a Sára Tomášková.

Všem dětem děkujeme za vynaložené úsilí a gratulujeme ke všem osobním rekordům. A jak obstála družstva? Kluci se dnes umístili na čtvrtém místě se ztrátou pouhých 4 bodů na třetí AC Prostějov, když nasbírali 55 b. Děvčatům se vedlo ještě o něco lépe - za 67 bodů berou třetí místo! Navíc na druhý AK Šternberk ztratily pouhé dva body. Karty jsou tedy rozdané více než dobře a na dalších kolech budeme tato umístění jen a jen vylepšovat. :-) Jak řekla jedna z trenérek, Barča: "Těšíme na další kolo, kde se předvedeme v ještě lepší formě!"

Soutěž přípravek pokračuje druhým kolem ve čtvrtek 2. června v Prostějově. Družstva by mělo doplnit také několik dalších mladých nadějí, které momentálně místo s časem a centimetry bojují s kašlem a teplotou. A ti, co se bojí závodit, se rozhodně nemají čeho bát - vždyť je to zábava. :-)

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde (již je kompletní)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.