Zlatý hattrick Olivera Pungeho na Mistrovství ČR neslyšících!

Po zlatém úspěchu Jonáše Kolomazníka v pětiboji mladších žáků slaví další z našich atletů republikový titul. Oliver Punge ale nezůstal "jen" u jedné zlaté - z Mistrovství ČR neslyšících si veze rovnou tři a ještě k tomu stříbro za štafetu!

Domácí šampionát neslyšících atletů hostil v sobotu 28. května brněnský stadion v areálu VUT. Na soutěžích Českého svazu neslyšících sportovců Oliver hájí barvy SK SKIVELO Olomouc. V Brně se tento mladší žák představil hned ve čtyřech disciplínách - bězích na 60 a 150 m, v hodu míčkem a štafetě na 4x60 m.

Oliver v závodu na 60 m běží ve druhé dráze.

Do finále běhu na 60 m prošel naprosto hladce z prvního místa, když si navíc vytvořil nový osobní rekord 9,07 s. Ve finále šedesátky ale už tak suverénní nebyl a vítězství uhájil takříkajíc o prsa - jeho čas v cíli byl 9,23 s, druhý Dominik Červeňák (I.PSKN Praha) za ním zůstal zpět o 5 setin sekundy.

Stopadesátimetrovou vzdálenost si Oliver vychutnal a ostatním utekl o více než sekundu - a bral druhé zlato za výkon 22,91 s. Také tento výkon je nový osobní rekord. Že mu brněnská modrá dráha svědčí, prokázal také v míčku. Za svým osobákem sice zaostal o necelé dva metry, ale i tak mu hozených 39,10 m zajistilo pohodlné vítězství.

Oliver se svou trenérkou Janou Bednaříkovou

Počtvrté se radoval v kombinované olomoucko-ostravské štafetě, která startovala pod názvem Morava. Společně s oddílovým kolegou Matějem Ponocným a ostravskými Danielem Juříčkem a Adamem Buzrlou si doběhli ve štafetovém závodu na 4x60 m pro stříbrnou medaili, když nestačili pouze na čtveřici z Brna. Jejich čas byl 34,61 s.

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.