Přípravka předváděla v Prostějově famózní výkony - padly i dva přerovské rekordy!

Velmi emotivní druhé kolo krajské soutěže družstev má za sebou přípravka. Družstva našich nejmladších atletů zajížděla ve čtvrtek 2. června do Prostějova, kde měla děvčata obhajovat třetí místo z prvního kola a chlapci místo čtvrté.

Nepříliš oblíbený prostějovský stadion má jednu velkou výhodu – je menší a my stíhali být prostě všude. A fandit. A fandit tolik, až jsme chraptěli. Několik dětí se vybičovalo k osobním rekordům a kromě těchto skvělých zlepšení jsme posbírali stějně jako v minulém kole sedm medailí! A padl tam dokonce i nějaký ten přerovský rekord…

Druhé místo obhájila štafeta A na 4x60 m ve složení Samuel Punge, David Hastík, Matěj Peček a Vojtěch Karlík. Ti svůj čas oproti minulému závodu dokázali zlepšit o skvělých 1,39 s na 37,19 s a porazili dokonce i vítěze z 1. kola – AK Olomouc! Na první místo se ale vyšvihl minule třetí AK Šternberk, a tak na naše hochy opět zbylo stříbro. Druhá pozice je ale vůbec nemusí mrzet, protože – a teď si sedněte – téměř do roka a do dne opět posunuli přerovský rekord! A ne o kousek, dokonce o vteřinu a jednu setinu k tomu!!! Původní rekord běželi naši chlapci rovněž v Prostějově ve složení Ondřej Budař, David Hastík, Samuel Punge a Matěj Vojáček.

Áčková štafeta kluků na druhém místě, zleva stojí Samuel Punge a Matěj Pěček, zleva sedí David Hastík a Vojtěch Karlík.

Velice překvapivý byl také výkon béčka, které skončilo těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě a svůj čas stlačilo z času 39,64 s na 37,91 s! I oni svým výkonem překonali původní přerovský rekord. Startovali Karel Zdražil, Marek Zdražil, Josef Němec a Filip Šenk. Štafeta C doběhla na jedenáctém místě (42,16 s) a běžela ve složení Jan Dýmal, Dalibor Nezhyba, Ondřej Konečný a Lukáš Hanzelka.

Činila se také děvčata, nicméně ani o vteřinu lepší čas jim nepřinesl posun vpřed oproti minulému kolu, a tak opět berou páté místo. Kvarteto Silvie Beňová, Tereza Novotná, Sandra Králíková a Klára Indráková zaběhlo čas 37,65 s a bylo dokonce o chlup rychlejší než naše béčko chlapců! Posun vpřed zaznamenalo béčko, které tentokrát běželo ve složení Alice Drozdová, Kristýna Gracová, Kateřina Hrazdirová a Gabriela Škrabalová. Tato čtveřice se umístila na deváté pozici (39,89 s). Oproti prvnímu kolu jsme v Prostějově postavily navíc ještě céčko děvčat – to se ale umístilo až na 18. příčce (43,95 s). Běžely Amálie Koláčková, Barbora Bürglová, Zuzana Přikrylová a Barbora Železná.

Hned po štafetách se rozeběhla dálka děvčat a byť pro nás byla méně úspěšná než při úvodním kole, stále byly k vidění slušné výkony. Nejlépe se umístila Alice Drozdová na pátém místě výkonem 371 cm. Osmá byla vítězka z minulého kola Gabriela Škrabalová (357 cm) a jen těsně od posledního bodovaného desátého místa byla hned dvě přerovská děvčata – Sandra Králíková na 11. a Klára Chmelařová na 12. místě. Obě skočily shodně 348 cm.

V dálce hochů exceloval David Hastík. Kromě toho, že obhájil první místo z minulého kola, vylepšil si také svůj osobní rekord a poprvé v životě se dostal přes 4 metry, když zapsal výkon 406 cm! Na stupně vítězů ho doprovodil na třetím místě Josef Němec (376 cm). Stejně jako u děvčat, i mezi chlapci nám patří smolné jedenácté místo – s 348 cm si pro něj doskočil Karel Zdražil.

... předkopnutí se Markovi Zdražilovi sice povedlo, ale ten dopad už tak příjemný nebyl :-)

Co naše děvčata ztratila v dálce, to dohnala v míčku. Suverénní byla Silvie Beňová, která zvítězila výkonem 35,38 m. Na čtvrté pozici se umístila v novém osobním rekordu Sofie Štajnarová (30,24 m) a pátá byla Klára Chmelařová (28,76 m). Z hochů nikdo nebodoval – nejdále hodili Filip Šenk (30,76 m / 15. místo) a Marek Zdražil (29,92 m / 16.).

Z doplňkových disciplín byl ve druhém kole na programu hod plastovým oštěpem a frekvenční žebřík. V oštěpu dlouhou dobu vedla Sofie Štajnarová výkonem 12,30 m, ale nakonec ji ještě přehodila šternberská závodnice, a tak Sofie brala druhé místo. Bohužel ani v této disciplíně nikdo z hochů nedosáhl na body – nejlepší výkon předvedl benjamínek našeho družstva Jonatan Kouba na 17. místě (9,00 m). O 25 cm méně hodil Jan Dýmal a byl 20. 

Bohužel bez jediného bodu zůstal SK Přerov také v běhu přes frekvenční žebříček, byť i zde podaly naše děti vynikající výkony. Nejvýše se umístila Gabriela Škrabalová na 13. místě v čase 8,00 s. Desátá (tedy poslední bodující) Adéla Kopecká z Prostějova zaznamenala výkon 7,92 s. Šestnácté místo obsadila Silvie Beňová (8,07 s) a 22. byla Tereza Novotná (8,20 s). Nejrychlejší z našich hochů byli Josef Němec na 15. (8,18 s) a Vojtěch Karlík na 18. pozici (8,25 s).

Máme prima žlutou bandu! Zleva Amálie Koláčková, Sofie Štajnarová, Sandra Králíková, Tereza Novotná, Barbora Bürglová a Kristýna Gracová.

Na hladké šedesátce jsme měli pouze dva zástupce. Klára Chmelařová byla osmnáctá (9,94 s) a Matěj Pěček šestnáctý (9,91 s).

Dramatické byly závěrečné dvě vytrvalostní disciplíny – 600 m dívek a 800 m chlapců. Na šestistovce se ze všech sil vydala Alice Drozdová, když doběhla třetí v novém přerovském rekordu! Stávající nejlepší čas Lucie Pavelkové z roku 2007 vylepšila o jednu desetinu na 2:01,61 min. Bude Alice první přerovačkou, která zvládne tuto trať pod dvě minuty?

Takhle bolí rekordní šestistovka v cíli...

Skvěle běžela také Klára Indráková na desátém místě (2:11,12 min). Na osmistovce hochů se opět v plné parádě předvedl David Hastík. Do cílové rovinky vbíhal jako třetí, mohutným finišem se však propracoval na první místo (2:47,81 min). Jeho pozici sice ohrožovali i závodníci z druhého běhu, nakonec však David zůstal jediným závodníkem s časem pod 2:48 minuty. Doufejme, že na příštím kole budou běhy nasazovány podle výkonnosti a nikoliv podle abecedy.

Ve druhém běhu běžel další náš kůň Samuel Punge. Ten v rozběhu finišoval jako čtvrtý a celkově jeho čas stačil na celkové desáté místo (3:00,08 min).

Naši medailisté, zleva stojí: Samuel Punge (2. místo štafeta na 4x60 m), David Hastík (2. místo štafeta na 4x60 m, 1. místo dálka, 1. místo 800 m), Alice Drozdová (3. místo 600 m), Josef Němec (3. místo dálka), Silvie Beňová (1. místo míček), Sofie Štajnarová (2. místo oštěp). Vlevo leží Matěj Pěček a vpravo Vojtěch Karlík (oba 2. místo štafeta na 4x60 m).

V závěrečném hodnocení tohoto kola obsadila obě naše družstva čtvrté místo. Děvčata získala 59 bodů a na třetí AK Olomouc ztratila pouhého 6,5 bodu. Tímto si ale poněkud zkomplikovala cestu za pohárem za třetí místo – v průběžném pořadí jim sice stále třetí místo patří, ale právě AK Olomouc je jim v patách. Obě družstva mají 12 hlavních bodů, Přerov však za obě kola získal o 9,5 pomocného bodu více. Úkol pro třetí kolo je tak jasný – pro zisk poháru za třetí místo je nutné, byť třeba o půl bodu, AK Olomouc porazit!

Hoši jsou na tom o maličko hůř. V obou kolech byli čtvrtí a stejné místo jim patří také v průběžném pořadí. Posun na třetí místo je navíc krajně nepravděpodobný – naši hoši musí porazit třetí AC Prostějov alespoň o dvě místa a jelikož první dvě družstva v tabulce (AK Olomouc a AK Šternberk) jsou v tomto roce suverénní, nemohou reálně pomýšlet na lepší než třetí místo v závěrečném kole v Olomouci. Pokud budou třetí, musí navíc doufat, že se prostějovákům nebude dařit a umístí se buď na páté pozici (a zároveň je Přerov porazí alespoň o 25 bodů) nebo budou šestí (a pak už nezáleží na tom, o kolik bodů).

Přejme však našim dětem zejména individuální zlepšení a umístění v bodované desítce, protože bez toho ani nemá cenu na poháry pomýšlet! :-) Soutěž přípravek vyvrcholí ve středu 22. června závěrečným kolem v Olomouci.

Kompletní výsledky zde (běh přes žebřík je ve výsledcích uveden jako běh na 40 yardů a hod plastovým oštěpem jako hod oštěpem 800 g)
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.