Mistrovství ČR mužů a žen hostí Tábor již tento víkend

Mistrovství ČR mužů a žen hostí o nadcházejícím víkendu Tábor. Ve dvou dnech se ti nejlepší atleti a atletky z celé České republiky utkají o mistrovské tituly. Oddíl SK Přerov budou reprezentovat hned dvě překážkářky - Helena Tomková a Adéla Balůsková.

Větší šance na top umístění má Helena Tomková, která je v průběžných tabulkách sedmá v běhu na 100 m př. Letos běžela překážky nejrychleji za 13,95 s před měsícem na Zlaté tretře v Ostravě. Atmosféra většího závodu a rychlé soupeřky jí snad stejně jako v Ostravě budou svědčit také v Táboře a vytáhnou ji k co nejlepšímu výkonu!

Ve stejné disciplíně se představí také Adéla Balůsková, která má už letos svůj vrcholný závod za sebou. Bylo jím vícebojařské Mistrovství ČR, kde obsadila výborné osmé místo. Přes překážky běžela letos nejrychleji za 15,55 s na II. lize v Uherském Hradišti, kde si vytvořila rovněž osobní rekord.

Rozběhy na 100 m př. žen jsou naplánovány na sobotu 18. června od 10:50 hodin, finále se pak poběží tentýž den v 17:45. V rozbězích nastoupí Balůsková v prvním běhu v osmé dráze a Tomková ve druhém běhu v páté dráze.

Obě atletky ale nezůstaly jen u jedné disciplíny. Balůsková se představí také na dlouhých překážkách, a to v sobotu od 16:20. Také v této disciplíně ji na MČR posunul osobní rekord, který zaběhla před šesti dny v Hodoníně (66,89 s). Startovat bude ve třetím běhu v první dráze.

Jedenáctá v republice je zatím se skočenými 579 cm Tomková (na fotografii). Tímto výkonem si vytvořila jak nový osobní, tak přerovský rekord. Dálka žen je ale v časovém pořadu nešťastně naplánovaná - její začátek je 15 minut před finále překážek. Snad se tedy Heleně podaří vše skloubit dohromady a přiveze dvě umístění ve finálové osmičce!

Propozice závodu (vč. časového pořadu)
Výsledky (měly by být průběžně aktualizovány) vč. přihlášek a nasazení do jednotlivých rozběhů

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.