Helena Tomková čtvrtá na Mistrovství ČR!

Ve dnech 17. - 19. června hostí stadion TJ Vodní stavby Tábor národní šampionát mužů a žen. Na mistrovství se nominovaly také dvě přerovské atletky - Helena Tomková a Adéla Balůsková. Obě startovaly ve dvou disciplínách už v sobotu a své závody tak již mají za sebou. A úspěšně - obě si z Tábora vezou nejlepší letošní výkony na trati 100 m př.!

Hned v úvodním rozběhu na 100 m př. se představila Adéla Balůsková. Dokonce i v poměrně silném protivětru (- 1,7 m/s) si dokázala vylepšit svůj letošní nejlepší výkon o dvě setiny na 15,53 s a v rozběhu obsadila šesté místo před svou rivalkou ze šampionátu vícebojařek Kristýnou Bouší. V konečném pořadí Adéla figuruje na skvělém jedenáctém místě.

Helena Tomková startovala ve druhém rozběhu. Závod jí vyšel perfektně - posunula své letošní maximum na 13,87 s a do finále postoupila hladce ze druhého místa v rozběhu. V součtu časů z rozběhů se zařadila na čtvrté místo a navíc mezi pouhé kvarteto překážkářek, které se dostaly pod hranici 14 vteřin. Finále následovalo o několik hodin později. V něm Helena své čtvrté místo obhájila, byť si s časem o něco pohoršila (14,09 s). Jak se ale můžete přesvědčit na videozáznamu z finále, závěr závodu už vypustila a neběžela naplno až do konce.

Adéla Balůsková a Helena Tomková pózují v Táboře.

Helena Tomková se svým letošním přerovským rekordem 579 cm kvalifikovala také do soutěže dálkařek. To však v Táboře kolidovalo s finálovým závodem překážkářek, což není zrovna ideální situace. Po dvou nezdařených pokusech se Helena v soutěži zachránila až třetím pokusem dlouhým 527 cm, který nestačil na lepší než čtrnácté místo. Její standardní výkonnost by ji ale posunula mnohem výš  a v jejich silách by bylo bojovat i o finále.

Adéla Balůsková po vydařeném závodě na 100 m př. startovala také na dlouhých překážkách. Ani v něm si nevedla špatně - za svým letošním nejlepším výkonem zaostala o 3 desetiny a s výkonem 67,19 s obsadila celkové šestnácté místo.

Adéla Balůsková v závodu na 400 m př. (zdroj: Denisa Kisialová, www.jojka.cz).

 

Kompletní výsledky zde (průběžně jsou aktualizovány výsledky nedělních soutěží)
Videogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.