Přerovští vytrvalci odolali vedru a prosadili se na Olomouckém Mattoni půlmaratonu mezi nejlepší!

Olomoucký Mattoni půlmaraton hostilo v sobotu 25. června samotné centrum hanácké metropole. Za parného počasí se na jeho start postavili také tři přerovští běžci - Zdeněk Doležal, Tomáš Kašpařík a Jiří Skřeček.

"Pořadatelé oproti loňsku trochu upravili trať, aby byla rychlejší, ovšem v pekelném počasí, které v sobotu bylo, to bylo spíš na uběhnutí. Atmosféra byla stejná jako loni, opět zatím nejlepší, kde jsem běžel. Diváci byli všude po trati a fandili, no prostě paráda," uvedl na svém facebookovém profilu Jiří Skřeček. Vzhledem k počasí Jiří raději volil opatrnější tempo a ke konci závodu mu ještě zbývaly i síly na zrychlení. V celkovém pořadí závodu obsadil 557. místo v čase 1:45:44 hodiny a jakkoliv se může zdát toto umístění jako neúspěšné, tak věřte, že není - celé startovní pole totiž čítalo 4359 běžců, z nichž 1463 zvládlo dokončit půlmaraton v čase pod dvě hodiny.

Jiří Skřeček probíhá občerstvovací stanicí (archiv J. Skřečka)

 

Jen o jednu minutu uteklo umístění v první stovce Tomáši Kašpaříkovi. Ten v cíli zapsal čas 1:31:06 min a 113. místo. Na výbornou běžel Zdeněk Doležal, který doběhl do cíle jako 71. (1:27:31 hod).

Kompletní výsledky naleznete zde.

Na Olomouckém Mattoni půlmaratonu startovalo přes čtyři tisíce běžců (foto: Olomoucký deník)

 

Kašpařík vede v Olomoucké běžecké lize

Že se mu v závodech na Olomoucku daří, prokazuje Tomáš Kašpařík také v seriálu Olomoucké běžecké ligy. Po osmi závodech totiž s náskokem 212 bodů vede v kategorii mužů nad 40 let a na celkové prvenství ztrácí 141 bodů. Průběžné pořadí ligy naleznete zde.

Na posledním proběhnuvším závodu navíc nenašel přemožitele a získal tak cenné body k dobru. Černovírská osmička se běžela pár dní před půlmaratonem - ve středu 22. června. Jak název napovídá, měřila necelých osm kilometrů (přesně 7,85) a Kašpařík na ní uspěl výkonem 32:02 min. Výsledky tohoto závodu jsou ke stažení v příloze.

Vyhlášení Černovírské osmičky - uprostřed stojí Tomáš Kašpařík.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.