Balůsková šestá na MČR v běhu do schodů

Vytisknout

Uplynulý atletický víkend byl vskutku nabitý. V sobotu zajížděla mládež do Třince na závěrečné kolo MMaS družstev a v neděli startovalo starší žactvo v Šumperku rovněž na MMaS družstev. Běžci po "rovině" si dali dostaveníčko v sobotu v areálu Prechezy a běhalo se také v Olomouci - na Mistrovství ČR v běhu do schodů. Na tradičním RUN UPu v budově RCO se představili také tři zástupci SK Přerov. Víte, kteří?

Skvěle si vedla Adéla Balůsková, která se v rozběhu žen blýskla třetím nejlepším časem (2:37,62 min). Ze startovního pole čítajícího 51 běžkyň do finále postoupilo 8 nejlepších. Ve svém druhém pokusu se Balůsková dokázala zlepšit o více než 3 vteřiny na 2:34,55 min, v cíli to ale znamenalo šesté místo. První dvě běžkyně se od zbytku finalistek výrazně odpoutaly a další čtyři se srovnaly do necelé půl vteřiny! Kajsa tak brala šesté místo s odstupem 43 setin na bronzovou medaili.

Adéla Balůsková na trati

V kategorii žen startovala také Helena Tomková, která v rozběhu obsadila 31. pozici (3:33,89 min). Mezi muži se představil Michal Jančík a za výkon 2:18,94 min bral třicáté místo. V kategorii mužů startovalo celkem 105 běžců.

Kompletní výsledky závodu jsou ke stažení zde. Výsledky našich atletů jsou ke stažení také v příloze.


Naši atleti na MČR v běhu do schodů, zleva: Adéla Balůsková, Michal Jančík a Helena Tomková.