Žactvo závodilo O pohár primátora města Přerova

V úterý 20. září uspořádal oddíl atletiky TJ Spartak Přerov již 25. ročník závodu O pohár primátora města Přerova. Závodu se zúčastnili mladší a starší žáci, kteří navštěvují ZŠ a gymnázia v okresu Přerov, a nechybělo mezi nimi i několik našich atletů. Počasí jim přálo - bylo slunečno a foukal pouze místy slabý vítr.

V běhu na 60 m starších žákyň svedly souboj o vítězství Veronika Budařová a Vendula Venclová. O jednu setinu byla nakonec rychlejší Budařová (8,54 s), Venclová obsadila druhé místo (8,55 s). Také mezi staršími žáky brali první dvě místa atleti SK Přerov - zvítězil David Skřeček (8,00 s) a druhý byl David Bajer (8,19 s).

Na osmistovce mladších žákyň se prosadila Gabriela Patalová, která do cílové rovinky vběhla s pohodlným náskokem a mohla tak pošetřit síly a závěr vypustit. I přesto ale vyhrála v solidním čase 2:51,94 min. Těsně pod stupni vítězů se umístila Anna Gardiánová (3:02,36 min). Obě dvě běžely také 60 m - úspěšnější byla Patalová na osmém místě (9,52 s), Gardiánová brala 12. místo (9,77 s). Čtrnáctý byl mezi mladšími žáky Adam Houšťava (9,79 s).

Desáté místo v běhu na 800 m mladších žáků obsadil Jáchym Kouba časem na hranici osobního rekordu (2:55,61 min).

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze. Závodníci SK Přerov jsou označeni červeně.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.