Další běžecký víkend je za námi

Vytisknout

V neděli 6. listopadu uspořádal CARAMBA! Team běžecký závod v Bolaticích, kterého se zúčastnil také přerovský běžec Tomáš Kašpařík. Závod se běžel po lesních cestách a pěšinách a měřil 9 km. Trasu závodu si můžete prohlédnout zde.

Náš běžec se opět představil v dobrém světle, když obsadil celkové páté místo a v kategorii B zvítězil. "Favoritem kategorie byl Marek Škapa, ale zřejmě se projevila únava ze sobotní Hornické desítky, kterou jsem vynechal," řekl Tomáš Kašpařík o závodu. Favorizovanému Škapovi nakonec nadělil rovnou minutu a zvítězil v čase 38:19 minut. Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.

Hornické desítky se sice nazúčastnil Tomáš Kašpařík, ale i tak zde měl náš oddíl dvojí zastoupení - startovali Jiří a David Skřečkovi. Jiří Skřeček se představil v hlavním závodu na 10 km, kde i přes mírné zdravotní obtíže vylepšil svůj dosud nejlepší čas na 41:49 min a v kategorii C (muži 40-44 let) obsadil 24. místo.

Jiří Skřeček na trati (číslo 478). - zdroj: Jiří Skřeček

Jeho syn David Skřeček startoval v závodu mílařů na 3333 m a také on si odvezl z Frýdku-Místku nový osobní rekord, když se poprvé dostal pod 13 minut a časem 12:53 min obsadil desáté místo v kat. A (muži do 39 let).

Hornickou desítku zhodnotili nejen pořadatelé jako vydařenou. Kromě skvělého počasí totiž potěšily také účastnické rekordy - v závodech dětí se na start postavilo poprvé v historii více než tisíc mladých závodníků - přesně 1043! V běhu pro zdraví startovalo 855 běžců, v závodu mílařů 165 a v hlavním běhu na 10 km se představilo celkem 811 běžců. V součtu všech závodníků se Hornická desítka přiblížila třem tisícům - zúčastnilo se celkem 2913 běžců napříč všemi věkovými kategoriemi.

Výsledky obou běhů jsou ke stažení v příloze.