Kolomazník zahájil sezónu tam, kde ji i loni v prosinci skončil - přerovským rekordem

Zahájeno. Náročné dva dny mají za sebou pořadatelé z AK Olomouc - nejprve se v pátek 27. ledna do olomoucké haly sjelo starší žactvo a poté v sobotu také dorost, junioři a dospělí. Přestože se tentokrát ještě nezávodilo o tituly ani o medaile, padaly skvělé výkony.

Mezi starší žáky vplul Jonáš Kolomazník hladce a na rekordní vlně, kterou zahájil už v mladším žactvu, pluje i nadále. Tentokrát překonal přerovské maximum ve skoku o tyči, a to o pořádný kus - z 231 cm Václava Klvani juniora posunul rekord na 275 cm a v soutěži bral druhé místo. Od toho prvního ho navíc dělil jen čistší zápis. Na výšce 285 cm už bohužel neuspěl ani jednou. Rekord překonal také David Skřeček a zařadil se tak na druhé místo dlouhodobých tabulek výkonem 235 cm. V Olomouci obsadil třetí místo.

Tito dva hoši se spolu potkali také ve zbývajících dvou disciplínách. V dálce byl o tři centimetry úspěšnější Kolomazník, když za výkon 576 cm obsadil třetí místo. Skřeček byl s 573 cm čtvrtý. V rozběhu na 60 m př. si oba dva vylepšili osobní rekordy - rychlejší byl opět Kolomazník (8,79 s), ale i Skřeček se mohl radovat ze svého prvního času pod devět sekund (8,98 s). O umístění ale rozhoduje až finále - a to lépe zvládl Skřeček (9,01 s), když nechal Kolomazníka o šest setin za sebou.

Jonáš Kolomazník a David Skřeček na závodech v Prostějově ještě coby mladší žáci.

Ve formě se na překážkách předvedl i Robin Slouka, který si dvakrát vylepšil osobní rekord. Nejprve v rozběhu zaběhl čas 10,20 s a poté ve finále dokázal stáhnout ještě jednu desetinu. Obsadil jedenácté místo.

Rychlost hoši testovali na hladké šedesátce a poměrně úspěšně. Nejrychlejší z našich byl Dominik Vachl, který zůstal jen čtyři setiny za osobním rekordem (8,15 s). Svůj třetí nejlepší čas předvedl Robin Slouka (8,25 s) a nejlepší elektronicky změřený výkon si na konto připsal Vít Zdražil (8,86 s), který už při ručním měření běžel i za 8,70 s. Vachl potěšil svého trenéra v dálce, kde si výrazně zlepšil osobák až na rovných pět metrů a bral deváté místo.

Osobní rekordy překonávala také děvčata. Dvaadvacátá v dálce byla Gabriela Patalová, která výkonem 422 cm zaznamenala nové maximum. Poprvé se také představila na překážkách mezi staršími žákyněmi - čas byl zatím pomalejší než její výkony z mladších žákyň (12,41 s). Rychlejší než kdy předtím ale byla v této disciplíně Kateřina Sehnálková, která prolomila hranici 11 vteřin - osobák si posunula o 33 setin na 10,90 s. Do dálky skočila 415 cm a brala 23. místo.

Na překážkách se představila také Kristýna Koláčková (12,36 s). Její sestřenice Viktorie na hladké šedesátce zůstala o jednu desetinu za svým osobákem (9,15 s). Velkou radost ale měla z koule, kde se výrazně zlepšila. Do závodu vstupovala s maximem 8,85 m a po něm se mohla radovat z pátého místa a výkonu 9,49 m!

 

DOROST, JUNIOŘI A DOSPĚLÍ
Ztížené podmínky měli v běhu na 60 m junioři, kteří se utkali také proti mužům. Nejrychlejší z našich sprinterů byl Rostislav Mališka, který obsadil celkové 11. místo. Vyrovnaný výkon podal v rozběhu i finále - oba běhy totiž zvládl ve shodném čase 7,43 s. Představil se také v pro něho netradiční disciplíně a ve vrhu 6 kg těžkou koulí obsadil osmé místo (9,51 m).

Dorostenec David Drštička postoupil rovněž do finále, a to časem 7,51 s. Startoval v béčku, kde těsně o tři setiny uhájil prvenství, ale "díky" diskvalifikaci brněnského Vencbauera ve finále A za předčasný start si v celkovém pořadí polepšil na čtvrté místo. Šesté místo obsadil Lukáš Lesák (7,58 s). V rozběhu byl ještě o tři setiny rychlejší a vylepšil si tak osobní rekord.

V hladkém sprintu jsme mohli vidět ještě celou řádku dalších přerovských atletů - juniory Adama Kopce (7,78 s), Petra Měřínského (7,89 s) a Stanislava Mikuláška (8,04 s) a dorostence Viléma Biječka (8,06 s), Františka Rezka (8,28 s), Jonáše Váverku (8,15 s) a Víta Ulehlu (8,36 s).

Lukáš Lesák se kromě šedesátky vyřádil ještě v dalších třech disciplínách. Třetí místo bral ve výšce za výkon 165 cm, šestý byl v kouli (10,52 m) a sedmé místo obsadil v dálce výkonem 569 cm, když na šestou pozici zaostal pouhé dva centimetry. Mezi skokany se představil také junior Adam Kopec - ve výšce zvládl 155 cm a bral třetí místo a v dálce se umístil na šesté pozici (545 cm).

Mezi překážkáři byl sedmý nejrychlejší František Rezek (10,08 s). Dobrou formu ve vrhu koulí předvedl dorostenec Adam Bubík, když bral čtvrté místo a za svým osobním rekordem zaostal pouze o 19 cm (12,80 m).

Jeho kolegyně z tréninkové skupiny Barbora Zatloukalová obsadila mezi ženami v téže disciplíně druhé místo (11,51 m). Leckteré sprinterky navíc strčila do kapsy v běhu na 60 m pěkným časem 8,78 s.

Do finálového běhu dorostenek se probojovala Veronika Budařová a obsadila v něm deváté místo časem 8,69 s, když si oproti rozběhu polepšila o šest setinek. Ve finále se ukázala také Nikola Dvorská, na rozdíl od Budařové v něm měla navíc 5 překážek. Poradila si ale i s nimi a obsadila šesté místo (10,07 s). V rozběhu byla o čtyři setiny rychlejší. Úspěchu dosáhla v trojskoku, kde brala první místo (10,65 m).

Dvanácté místo v dálce obsadila Eliška Škrabalová (388 cm), když jí na jedenáctou pozici chyběly pouhé dva centimetry. Tyto tři dorostenky se představily také v kouli a seřadily se na 12.-14. místě následovně: Dvorská (8,68 m), Budařová (7,28 m) a Škrabalová (6,38 m).

Kompletní výsledky (pátek)
Kompletní výsledky (sobota)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.