Mistrovství Moravy a Slezska žactva aneb jak jsme málem měli medaili

V pátek 3. února se v ostravské hale konalo Mistrovství Moravy a Slezska mladšího a staršího žactva. Přestože se nakonec žádný výběr závodníků neprováděl a mohli závodit všichni, co se přihlásili, byla naše soupiska značně oslabená - jednak vlivem chřipkové epidemie, která v Přerově řádí téměř celý leden, a jednak nešťastným výběrem data konání o pololetních prázdninách, na které letos navíc navazují prázdniny jarní a tak před atletikou a závody dostaly přednost lyže a rodinné rekreace... I přesto všechno byl ale bleděmodrý přerovský dres vidět a dokonce i hodně vysoko!

O dvě nejvyšší umístění se postaral mladší žák Mikuláš Trojek. V kouli se mu dařilo a celou soutěž si s přehledem držel průběžné třetí místo - na dohled nikdo před ním ani za ním a navíc ho hřál několikrát vylepšený osobní rekord až na 9,67 m. Tajně už jsme se radovali z bronzové medaile, když v tom se v poslední sérii výrazně zlepšil dosud pátý Halátek z Opavy a odsunul našeho závodníka na čtvrté místo. Ten se sice nevzdal a ještě zkusil zabojovat, ale vrhy přes 10 metrů jsou na něj zatím opravdu daleko. Mikuláš si kromě čtvrtého místa zajistil také posun v historických tabulkách Přerova, a to již na sedmé místo.

Mikuláš Trojek obsadil ve vrhu koulí mladších žáků čtvrté místo.

Po čtyřhodinovém odpočinku předvedl fantastický výkon v běhu na 300 m, když ve svém běhu s přehledem zvítězil a cílovou čáru protnul v čase 45,93 s. Kromě již druhého čtvrtého místa tento výkon také znamená nejrychlejší elektronicky změřený čas v přerovské historii a druhé místo za ručním časem Lukáše Šedého (44,9 s)!

Mikuláš také parádně podržel naši štafetu na 4x200 m, když ji jako finišman dokázal vytáhnout pořadím nahoru a v cílové rovince ještě udolat běžce Karviné. Kvarteto Viktor Doležal, Vojtěch Karlík, Ondřej Budař a Mikuláš Trojek obsadilo časem 2:11,35 min osmé místo. Svůj úsek zvládl těsně pod hranici půl minuty (29,8 s) a společně s ostatními se zařadil na páté místo přerovských tabulek.

V dobrém světle se ukázala také štafeta mladších žákyň, která obsadila třinácté místo. Také děvčata ale přepsala tabulky - a šla rovnou do jejich čela! Čtveřice Alice Drozdová, Klára Indráková, Sofie Štajnarová a Klára Chmelařová zaběhla čas 2:11,74 min a vylepšila přerovský rekord téměř o dvě vteřiny.

Štafeta mladších žákyň na 4x200 m - vlevo ve žlutém tričku Alice Drozdová a v modrém Klára Indráková, vpravo ve žlutém tričku Sofie Štajnarová a ve fialovém Klára Chmelařová.

Zatímco štafety celé klání uzavíraly, výška mladších žákyň jej otevírala. V této disciplíně se blýskla Adéla Mikešová, která skákala čistě až do výšky 124 cm, o 5 cm výše se ale zasekla a zachraňovala se až třetím pokusem. Výšku 134 cm zvládla na druhý pokus a vylepšila si osobní rekord o 7 cm! Třikrát se ještě pokusila překonat 139 cm, ale to už bylo (prozatím) nad její síly, a tak výkonem 134 cm obsadila dělené deváté místo.

Houževnatě bojovala mezi mílařkami starší žákyně Gabriela Patalová, kterou poháněla vpřed sázka s tatínkem. První tři kola se Gabča snažila držet tempo vedoucích závodnic a i když postupně odpadávala, stále se dokázala držet na čele pronásledující skupinky. Rychlým posledním kolem (které běžela o 7 vteřin rychleji než to předposlední) se ale ještě propracovala pořadím vpřed. I přes osobní rekord 5:29,36 min a šesté místo ale nebyla příliš spokojená, protože se vsadila, že bude nejhůře pátá...

Gabriela Patalová (č. 12) v závodě na 1500 m.

Vystoupení se podařilo také našim půlkařům. Nejlépe si vedla starší žákyně Kateřina Sehnálková, která atakovala své halové maximum. I přes skvělý finiš a druhé místo v rozběhu jí v cíli na něj chybělo 5 setinek. Výsledný čas 2:41,39 min Kačku vynesl na třinácté místo. Odvážně osmistovku rozběhla mladší žákyně Alice Drozdová, ale své tempo bohužel nedokázala udržet a časem 2:54,63 min zaostala za svým osobním rekordem o 10 vteřin. V celkovém pořadí obsadila 18. pozici. Na úrovni osobního rekordu rozběhl závod také mladší žák Vojtěch Karlík, který ale tempo dokázal udržet a mohl se tak radovat z nového maxima. To stávající si vylepšil o vteřinu a půl na 2:51,25 min a obsadil devatenácté místo.

Dvě devatenáctá místa si na své konto připsal také starší žák Robin Slouka, a to jak v běhu na 60 m př., tak na 150 m. V obou svých rozbězích s přehledem zvítězil - na překážkách zaostal za osobním rekordem o 6 setin (10,16 s), na stopadesátce si jej ale výrazně vylepšil až na 19,12 s a zařadil se na páté místo historických tabulek Přerova.

Sedmnáctá nejrychlejší byla v běhu na 300 m mladší žákyně Nikola Vyhňáková (52,36 s). Ta nastoupila do závodů po nemoci a bylo to znát i na výkonech, které byly poměrně daleko za jejími časy ze začátku ledna.

Mezi koulařkami se rozhodně neztratila starší žákyně Viktorie Koláčková, která obsadila desáté místo výkonem 9,12 m, který je jejím druhým nejlepším v závodnické kariéře. Na dvacátém místě jí sekundovala Klára Schmidtová (7,48 m - OR). Mezi mladšími žákyněmi obsadila dvanácté místo Sofie Štajnarová, když si vylepšila osobní rekord na 7,14 m.

Další výkony:

22. místo Robin Slouka starší žák 60 m 8,09 s  
24. místo Vít Zdražil starší žák 60 m př. 10,70 s OR
25. místo Viktor Doležal mladší žák 300 m 56,25 s OR
26. místo Klára Indráková mladší žákyně 300 m 54,77 s OR
26. místo Kateřina Sehnálková starší žákyně 60 m př. 10,58 s OR
29. místo Ondřej Budař mladší žák 150 m 24,46 s OR
31. místo Vít Zdražil starší žák 300 m 48,60 s OR
34. místo Nikola Vyhňáková mladší žákyně dálka 375 cm  
35. mísro Gabriela Patalová starší žákyně 60 m př. 11,28 s OR
36. místo Klára Chmelařová mladší žákyně 150 m 23,67 s OR
40. místo Adéla Mikešová mladší žákyně 60 m 9,38 s OR
43. místo Nikola Vyhňáková mladší žákyně 150 m 24,00 s  
49. místo Sofie Štajnarová mladší žákyně dálka 337 cm  
52. místo Klára Chmelařová mladší žákyně 60 m 9,59 s  
55. místo Nikola Vyhňáková mladší žákyně 60 m 9,66 s  
59. místo Klára Indráková mladší žákyně 60 m 9,86 s  


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.