Dorostenec Drštička stlačil čtvrtku pod 50 a veze z MČR bronz!

V sobotu 24. a neděli 25. června hostil Jablonec nad Nisou největší domácí šampionát - MČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Na tuto akci se nominovalo také 10 atletů a atletek SK Přerov, kteří se představili hned ve třinácti disciplínách! O největší úspěch naší výpravy se postaral dorostenec David Drštička, který v běhu na 400 m vybojoval bronzovou medaili.

Že je ve formě, to David Drštička ukázal už v samotném rozběhu na 400 metrů, který se běžel v sobotu. V něm si ze druhého místa zajistil přímý postup do nedělního finále a také si o pořádný kus opět vylepšil osobní rekord. Minulou sobotu v Ostravě běžel čtvrtku za 50,72 s - v Jablonci svůj výkon ještě posunul na 50,33 s a zaběhl druhý nejrychlejší čas napříč všemi běhy! Hodinu a půl před finále se ještě rozběhal na dvoustovce, kde rovněž usiloval o postup. Také v této disciplíně se mu to podařilo a díky času 22,62 s se vešel mezi osmičku finalistů.

David Drštička ve finále běhu na 400 metrů dorostenců. (Zdroj: Denisa Kisialová - www.jojka.cz).

V napínavém finálovém závodu na 400 metrů David tahal až do úplného závěru a díky skvělému finiši se nakonec o prsa propracoval až na třetí místo! Tento úspěch podtrhl ještě famózním časem, kterým se teprve jako druhý přerovský závodník v historii dostal pod 50 vteřin! David tak posunul hned čtyři přerovská maxima (dorostenci, junioři, muži do 22 let i muži) až na skvělých 49,76 s. Rychlejší čas zapsal už jen Milan Horák v roce 1966, kdy mu na ručních stopkách rozhodčí naměřili 49,1 s.

Doslova několik minut před finále dvoustovky si David odskočil na stupně vítězů a pak se vydal do boje ještě jednou. Po náročné porci závodů ze sebe ještě vymáčkl čas jen dvě setiny nad osobním rekordem a na své konto přidal ještě skvělé šesté místo za výkon 22,51 s.

David Drštička obsadil na MČR krásné třetí místo! (Zdroj: Denisa Kisialová - www.jojka.cz).

Rovněž šesté místo vybojovala dorostenka Veronika Čejnová v trojskoku. Hned v první sérii se jí podařil dlouhý skok až na 11,32 m, kterým by si, nebýt podpory větru 2,5 m/s, vylepšila osobní rekord. Přes 11 metrů se Veronika dostala ještě v páté sérii (11,11 m). Nejdelší pokus za povolené podpory větru zapsala až v samotném závěru, kdy jí jedenáctka o jeden centimetr odolala. Ve stejné disciplíně se představila další z dorostenek Nikola Dvorská. Ta vstoupila do soutěže nezdařeným pokusem a moc se jí nedařilo ani v další sérii, když skočila 9,06 m. Ve třetím pokusu se sice zlepšila na 10,56 m, ale na lepší než 16. pozici to nestačilo.

Veronika Čejnová skončila v trojskoku dorostenek na pěkné šesté pozici. (Zdroj: Denisa Kisialová - www.jojka.cz).

Čejnová startovala také mezi výškařkami. Na první pokus zdolala jak 154, tak 159 cm, ale mírně zaváhala na 163 cm, které zdolala na podruhé. Konečnou pro ni tentokrát byla výška 167 cm, přes kterou se zdárně nepřenesla a musela ukončit soutěž. Brala dělené osmé místo, ale právě ten jeden nezdar na 163 cm ji stál šesté místo.

Ve stejných disciplínách jako Čejnová se nominoval na MČR také junior Daniel Pátek. I jeho pobyt ve výškařském sektoru se ale omezil pouze na čtyři postupné výšky - dostal se přes 175, 181 i 187 cm a opravoval pouze jednou na 181 cm. Zastavilo jej až 193 cm, tedy jeden centimetr nad osobním a zároveň i jeho vlastním přerovským rekordem. Na této výšce se ale lámal chleba a stejně jako Pátek na ní skončilo dalších 5 skokanů. Díky jednomu křížku na předchozích výškách Daniel zapsal dělené desáté místo. V trojskoku se mu nejlépe vydařil až třetí pokus, ve kterém dolétl do vzdálenosti 12,49 m a bral 13. místo.

Junior Daniel Pátek bral mezi výškaři dělené desáté místo. (Zdroj: Denisa Kisialová - www.jojka.cz).

Ale zpět na dráhu. V rozbězích na 400 m překážek se blýskl junior Rostislav Mališka, kterého vylepšení osobního rekordu na 55,18 s posunulo do finále. Téměř o vteřinu si své maximum vylepšil také Adam Kopec a za výkon 57,97 s bral pěkné 14. místo. Finále bylo na pořadu v neděli po obědě. Mališka v něm ale bohužel nenavázal na svůj výkon z rozběhu a v čase 58,12 s obsadil solidní 7. místo.

Přes překážky běžela také dorostenka Aneta Jedličková, ale na trati dlouhé 1500 metrů. Ta svou premiéru na republikovém mistrovství zvládla skvěle a o tři vteřiny si vylepšila osobák. Výkon 5:48,88 min jí vynesl jedenácté místo.

V osobním rekordu doběhla jedenáctá na trati 1500 m př. dorostenka Aneta Jedličková (Zdroj: Jiří Kottas).

Ve vrhačských kruzích hájil naše barvy trojlístek atletů. Jako první šla do akce juniorka Kateřina Bubíková v hodu kladivem. V soutěži ale bohužel předvedla zdařený pokus pouze v první sérii a ten měřil 30,52 m. Další hody už se neměřily. Za tento výkon brala Katka 14. místo. Obdobný osud čekal mezi kladiváři i na juniora Václava Klvaňu, kterému rozhodčí měřili pro změnu pouze pokus druhý. Výkonem 34,65 m Václav zaostal za svým maximem o 7 metrů a bral 13. místo.

Rodina Bubíkových měla na MČR dvojnásobné zastoupení.

Naopak jen 23 cm pod osobákem zůstal dorostenec Adam Bubík ve vrhu koulí. Ten zapsal všechny tři pokusy a nejdelší z nich byl ten druhý, který měřil 12,76 m a Adamovi vynesl patnácté místo.

Všem atletům gratuluji k osobním rekordům a předvedeným výkonům!


Kompletní výsledky naleznete zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.