Tři medaile z Olympiády dětí a mládeže pro přerovské atlety!

Letní Olympiádu dětí a mládeže (LODM) hostí od soboty 24. do čtvrtka 29. června Brno. Do reprezentace Olomouckého kraje byli díky svým výkonům vybráni také dva přerovští starší žáci - Jonáš Kolomazník a David Skřeček.

V prvním dnu atletických soutěží, tedy v pondělí, se David Skřeček úspěšně nominoval do dálkařského finále, když kvalifikační limit 580 cm skočil hned prvním pokusem (586 cm) a dál už skákat nemusel. Také Jonáš Kolomazník hladce postoupil do finále běhu na 100 m př., když vyhrál svůj rozběh a zaběhl celkově druhý nejlepší čas, kterým jen o setinu zaostal za svým vlastním přerovským rekordem (13,59 s). Podpora větru ovšem byla +2,6 m/s.

Jonáš Kolomazník (pátá dráha) běží 100 m př.

Do boje o medaile šli oba hoši v úterý. Nejprve se představil David Skřeček v rozběhu na 300 metrů, ve kterém zaběhl vynikající čas 36,88 s, kterým si zajistil postup do finále. Kromě toho také posunul přerovský rekord Davida Drštičky a od dorosteneckého maxima Rostislava Mališky jej dělily pouhé 3 setiny!

Bohužel si tento úspěch vybral daň v dálce, která začínala hned po doběhu třístovky. V ní David sice v prvním i třetím pokusu skočil okolo 6 metrů, ale ani jeden pokus se neměřil. Jediný zdařený byl ten druhý, který ale měřil pouze 447 cm. David tak obsadil 12. místo.


Medailového úspěchu se dočkal Jonáš Kolomazník v běhu na 100 m překážek. V něm se celá první trojice vměstnala do tří setin a Jonášův čas 13,78 s stačil právě na třetí místo.

Vyhlášení běhu na 100 m př. starších žáků. Olomoucký kraj získal hned dvě medaile - stříbro bral Samuel Lawson a bronz Jonáš Kolomazník!

Posledním dnem soutěží pokračoval program ve středu a znovu byly ve hře medaile - tentokrát hned tři. Nejprve se ve finále koulařů představil Jonáš Kolomazník a předvedl v něm hned pět hodů za hranici 14 metrů, z nichž ten nejdelší měřil 14,96 m. Tímto pokusem si Jonáš zajistil druhé místo a stříbrnou medaili. Vítězný Doležálek z Pardubického kraje se od ostatních výrazně odpoutal a vrhem dlouhým 16,16 m vystřídal Jonáše na čele letošních republikových tabulek.

Mezi nejlepší osmičku třístovkařů se probojoval David Skřeček. Ten se dokázal znovu zlepšit a posunout svůj vlastní a jeden den starý přerovský rekord o další dvě setiny na 36,86 s. Mališkovo dorostenecké maximum mu odolalo o pouhou jednu setinu. Za tento výkon David obsadil šesté místo a vystoupal při vyhlašování na rozšířené pódium.

David Skřeček v rozběhu na 300 metrů.

Spolu se Štěpánem Nevřelou, Adamem Dohnalem a Samuelem Lawsonem startoval také ve štafetě na 4x60 metrů. David běžel třetí úsek a předával Lawsonovi, který vynikajícím finišem dotáhl olomoucké kvarteto na první místo v rozběhu. Časem 27,38 s byli hoši dokonce rychlejší než většina celků z prvního běhu a za svůj výkon si tak právem zasloužili stříbrnou medaili.


V konečném hodnocení se Olomoucký kraj umístil na dvanáctém místě se ziskem 254 bodů a na jedenáctý Pardubický kraj jich ztratil pouze 5. Ze všech krajů přitom právě Olomoucký absolvoval nejmenší počet závodů - těch bylo 186, což je oproti 221 startům devátého Jihočeského a pátého Plzeňského kraje poměrně citelná ztráta. Konečné výsledky najdete zde.

Výrazně lépe si olomoučtí vedli v medailovém pořadí, kde obsadili pěkné sedmé místo se ziskem 10 zlatých, 21 stříbrných a 12 bronzových medailí. Na třech z nich mají přitom zásluhu také přerovští atleti.

Kompletní výsledky atletiky naleznete zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.