Zatloukalová šestá na MČR do 22 let!

Na stadionu pražské Slavie se o uplynulém víkendu konalo Mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, kde náš oddíl reprezentovali 3 atleti - David Drštička, Rostislav Mališka a Barbora Zatloukalová. Největší úspěch pro SK Přerov přitom vybojovala poslední jmenovaná, která ve vrhu koulí obsadila výborné šesté místo!

Barbora Zatloukalová měla skvělý úvod letních prázdnin, když hned prvního července překonala vysněnou metu a stanovila osobní i přerovský rekord na hodnotě rovných 13 metrů. Do Prahy odjížděla s šestým nejlepším letošním výkonem, který nakonec obhájila, když čtyřkilogramovým náčiním vrhla do vzdálenosti 12,52 m. V průběhu soutěže ale bylo i lépe, když dlouho okupovala pátou pozici. I tak ale může být spokojená - tento výkon je jejím druhým nejlepším v letošní sezóně a pátým v celé kariéře.


Náročnou sobotu měli její mužští kolegové, kteří cestovali do Prahy teprve v sobotu dopoledne. V české metropoli je navíc přivítal nepříjemný studený vítr a relativně chladnější počasí. Hned v prvním rozběhu na 400 metrů se představil dorostenec David Drštička, který si z tohoto závodu odnesl cenné zkušenosti do příštích let. V rozběhu doběhl pátý za výkon 51,12 s a celkově při své premiéře na tomto šampionátu obsadil 15. místo. "I přes to počasí se mi běželo dobře, akorát čas jsem čekal lepší," ohodnotil svůj výkon David. Připomeňme si ještě, že jeho osobním a zároveň přerovským maximem je čas 49,76 s, který mu navíc vynesl bronzovou medaili na letošním MČR dorostenců.


Solidní čas předvedl v rozběhu na 400 m překážek junior Rostislav Mališka, když si v rozběhu doběhl pro třetí místo. Jeho čas 56,04 s ale nakonec na finále nestačil a Rosťa obsadil jedenáctou pozici. Tento čas je navíc jeho třetí nejlepší v životě - nejrychleji přitom běžel stejně jako David na letošním mládežnickém šampionátu, kde bral sedmé místo. Jeho osobní rekord má hodnotu 55,18 s.


Kompletní výsledky zde
Videogalerie zde
Fotogalerie zde (bude doplněna)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.