MČR žactva bylo úspěšné, Kolomazník a Skřeček mají čtyři medaile!

AKTUALIZOVÁNO Mistrovství ČR žactva hostila tento víkend Břeclav. Kromě soupeřů na mladé atlety čekala ještě jedna komplikace, a to chladné a deštivé počasí. Oddíl atletiky SK Přerov na jihu Moravy reprezentovali dva závodníci - David Skřeček a Jonáš Kolomazník. Oběma se dařilo a kromě osobních rekordů si domů každý z nich odvezl dvě medaile!

Hned v úvodu šampionátu se oba představili v běhu na 100 m překážek. V prvním rozběhu startoval David Skřeček, který běžel skvěle a o osm setin si vylepšil osobní rekord (13,91 s). O dvě setinky ale obsadil třetí místo a tak musel čekat, jestli jeho čas bude stačit na postup do finále - do něj postupovali první dva závodníci každého rozběhu a další dva s nejlepším časem. Ve třetím rozběhu si suverénně pro vítězství a postup doběhl Jonáš Kolomazník, když časem 13,59 s zaostal o pouhou setinu za vlastním přerovským maximem. Na čas nakonec postoupil do finále i David, přičemž jeho čas byl v porovnání všech rozběhů pátý nejlepší. Jonáš v rozbězích nestačil jen na domácího Tomáše Oberndorfera.

O dvě hodiny později je čekalo finále. Do zad jim foukal příjemný jeden metr za sekundu a oba znovu zaútočili nejen na své osobáky, ale i na medailové pozice! Jonáš stáhl ze svého dosavadního maxima dvě desetiny a doběhl si pro stříbrnou medaili v čase 13,36 s. Skvělé třetí místo v dalším osobním rekordu obsadil David Skřeček (13,73 s).

V dobrém rozpoložení z nečekané medaile nastoupil David Skřeček ještě v sobotu k rozběhům na 300 metrů. Ve svém běhu byl favoritem a tuto pozici ustál, když hladce postoupil do finále. Radost mohl mít i z času, kterým zaostal jen o 7 setin za vlastním přerovským maximem. V nedělním finále pak bojoval jako lev a doběhl si už pro svou druhou medaili, tentokrát ještě o jedno místo cennější. Stříbro vybojoval výkonem 36,98 s a nestačil jen na šternberského Adama Dohnala.

David Skřeček běží pro stříbro na třístovce. (Zdroj: Jiří Skřeček)


Nečekaně poměrně vyrovnaná byla soutěž koulařů. V ní se představil i Jonáš Kolomazník, který začal nepovedeným výkonem pod 11 metrů. Postupně se však zlepšoval a do finálové osmičky postoupil ze třetího místa (14,42 m). V páté sérii pak poslal čtyřkilové náčiní do vzdálenosti 15,07 m a šel do vedení. To se ale nelíbilo papírovému favoritu soutěže Janu Doležálkovi a posledním pokusem v soutěži dlouhým 15,58 m přebral vítězství pro Hvězdu Pardubice. Jonáš už se v šesté sérii nezlepšil a z Břeclavi si tak odvezl už druhou stříbrnou medaili.

Jonáš Kolomazník vybojoval ve vrhu koulí stříbrnou medaili. (Zdroj: Jiří Skřeček)

Hoši společnými silami posbírali celkem čtyři medaile - tři stříbrné a jednu bronzovou.

Díky živým přenosům, které připravuje ČAS, se můžete také podívat na záznamy z běžeckých disciplín:
100 m př. - 1. rozběh - David (čas videa 51:00)
100 m př. - 3. rozběh - Jonáš (čas videa 1:02:20)
100 m př. - finále David a Jonáš (čas videa 00:00)
300 m - 3. rozběh - David (čas videa 17:00)
300 m - finále - David (čas videa 1:58:42)

Zásluhou svých výkonů a umístění obdrželi oba naši chlapci pozvánku na Mezistátní utkání žactva, které se bude konat příští sobotu 30. září v chorvatském Varaždinu. Kromě družstva České republiky se jej zúčastní také výběry Slovenska, Slovinska, Maďarska a domácí Chorvati. Jonáš bude reprezentovat ČR v běhu na 100 m překážek a ve vrhu koulí a David poběží 300 metrů. Zároveň se s ním počítá jako s náhradníkem do štafety na 4x300 metrů. Propozice MU najdete zde.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.