Přerovští běžci trhají rekordy, ukázali se hned na několika závodech

Pořádnou porci kvalitních kilometrů naběhal v uplynulých dnech Tomáš Kašpařík, který se v šesti dnech postavil na start hned čtyř závodů! V úterý to byl Neředín, ve středu Nový Malín na Šumpersku, v sobotu Náchod a v neděli znovu Šumperk. Kromě toho se v sobotu běžela ještě Grymovská pětka, a i zde měl náš oddíl několik zástupců, kteří byli pořádně vidět. A opomenout nemůžeme ani budapešťský maraton, který se běžel už 15. října.

Už snad nikoho nepřekvapí, jaké množství závodů nakládá svým nohám Tomáš Kašpařík. V posledních čtyřech závodech, které zvládl za šest dnů, naběhal bezmála maraton - 40 670 metrů. V úterý 17. října se výborně prezentoval na Podzimním neředínském krosu, který měřil 7200 metrů. V něm doběhl na celkovém druhém místě a ve své kategorii B zvítězil (27:57 minut). Hned další den vyrazil Kašpařík na Šumpersko do Nového Malína, kde se běžela Malínská osmička (závod na 7970 m). I zde dosáhl náš běžec na stupně vítězů, když v kat. B obsadil druhé místo a celkově byl pátý (29:44 minut).

"V Olomouci-Neředíně panovalo na startu ještě slunečné počasí, ale během závodu padla hustá mlha a ochladilo se. Kolega Lachnit v mlze zabloudil, díky čemuž jsem doběhl do cíle před ním… V Novém Malíně jsem na svém oblíbeném závodě, který má doběh do táhlého kopce, nečekaně zaběhl velmi dobře, oproti loňsku jsem se zlepšil o půl minuty a s rezervou jsem pokořil psychologickou hranici 30 minut. To se bude příště těžko překonávat," zhodnotil své výkony Kašpařík.

Tomáš Kašpařík v čele skupinky na Neředínském podzimním krosu.

Po dvoudenním odpočinku vyrazil Tomáš Kašpařík na Náchodsko, kde startoval v silničním běhu na 10 kilometrů. Na asfaltové úředně změřené trati s malým převýšením, která vedla z Hronova do Náchoda, se mu dařilo a vytvořil si osobní rekord na desítce. Jeho čas 37:20,2 min stačil v silné konkurenci na solidní sedmé místo v kat. B.

Hned další den pokračoval seriál Chlapáckého běhu v Šumperku. Na programu byl Horokros, náročný závod o délce 15 500 metrů a s převýšením 418 metrů. "Poznal jsem v nohou mírnou únavu ze soboty, ale na pořadí určitě neměla významný vliv, protože kategorie B zde byla velmi silně obsazena. Běželo se z části v dešti po lesních cestách nad Šumperkem," přiblížil podmínky nedělního závodu běžec. Tomu výkon 1:08:46 hodiny stačil na sedmé místo v kategorii a třinácté v celkovém pořadí.

Už v neděli 15. října startoval na maratonu v Budapešti další z našich běžců Jiří Skřeček. "Byl to už můj osmý maraton. Ráno to vypadalo na hodně teplý den a už na startu byla síla sluníčka cítit. Po startu, dokud jsme nedoběhli k Dunaji, se běželo ve stínu, ale pak už byl problém stín najít. Trať byla moc pěkná a vedla kolem významných dominant města, přes celý Markétin ostrov i Széchenyiho řetězový most. Na trati byla super atmosféra, diváci podél trati hnali všechny dopředu. Až stoupání na 37. kilometru mě vzalo hodně sil, ale i tak jsem si nakonec zaběhl osobáček a zlepšil si tak čas z jarního Krakova," napsal na svém facebookovém profilu běžec. Svůj čas Skřeček stlačil už na 3:32:00 hodiny.

Jiří Skřeček si zaběhl v Budapešti osobák na maratonské trati.

Nedbaje na únavu, už v sobotu stál Jiří Skřeček na startu dalšího závodu. Byla jím téměř domácí Grymovská pětka. "Protože jsem netušil, co nohy udělají, tak jsem rozhodl závod napálit a čekat, jak dlouho to vydržím. Světe div se, nohy žádnou únavu nevykazovaly, běžely jako nikdy před tím a já si zlepšil svůj osobák z minulého roku přímo na této trati," byl nadšený ze svého výkonu běžec. Za čas 19:36 minuty obsadil celkové 28. místo a v kat. B byl sedmý.

Na nejvyšší příčky útočil přerovský dorostenec Václav Vandrovec, nakonec ale na dva zkušené borce nestačil a bral celkové třetí místo. Radost mu ale jistě udělalo prvenství v kategorii A za výkon 16:18 minuty. Senzačního výkonu dosáhl ve stejné kategorii teprve jedenáctiletý Samuel Punge, který však startoval mezi dospělými. Celkové sedmatřicáté místo a dvacátá pozice v kategorii, to se rozhodně počítá. Čas Samuel zarovnal na rovných dvaceti minutách.

Samuel Punge se v Grymově mezi dospělými běžci rozhodně neztratil. Na fotce běží jako třetí a následuje jej v přerovském dresu Jiří Skřeček.

Na startu nechyběl ani Petr Punge, který v kat. C doběhl na sedmém místě a celkově byl s časem 20:56 min čtyřicátý pátý. Mezi ženami v kat. H brala bronzovou medaili Hana Tovaryšová (25:38 min).


Kompletní výsledky všech závodů (vyjma budapešťského maratonu) najdete v příloze. Podívat se můžete také na fotky v naší fotogalerii.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.