Družstvo hochů GJŠ veze z republikového finále "Corny" deváté místo

Vytisknout

Do republikového finále Středoškolského atletického poháru (dříve známého pod názvem Corny) se probojovalo družstvo hochů Gymnázia Jakuba Škody. Barvy školy hájilo také několik atletů SK Přerov.

Ve formě se předvedl junior David Drštička, který v běhu na 400 metrů vylepšil svůj vlastní halový přerovský rekord na 50,62 s a bral čtvrté místo. Dařilo se mu také v běhu na 60 metrů, ve kterém zůstal jen kousek za osobákem (7,30 s). Zároveň se stal nejúspěšnějším členem svého družstva, když nasbíral celkem 1565 bodů.

Přerovský rekord ve skoku do dálky dorostenců atakoval David Skřeček, nakonec mu ale dva centimetry chyběly. Výkonem 625 cm obsadil v soutěži třetí místo. Netradičně jsme jej také mohli vidět ve výšce, ve které překonal 162 centimetrů. David svému družstvu pomohl 1121 body.

Kvalitní patnáctistovku zaběhl orientační běžec Vít Horčička. Výkonem 4:25,27 min zaostal za přerovským juniorským maximem o dvě a půl vteřiny.

Z přerovských atletů se představili také Filip Adámek, Radim Plško, Václav Škoda a Jonáš Váverka. Spolu s dalšími reprezentanty gymnázia nasbírali 8851 bodů a až do úplného závěru bojovali o každý bod. Na osmé místo ztratili 8 bodů a naopak deváté místo uhájili jen o tři body.

Kompletní výsledky zde
Reportáž ze závodu