Začátek dubna byl nabitý běžeckými závody

S běžeckými závody se na začátku dubna roztrhl pytel. Během prvních osmi dubnových dní se běžci SK Přerov představili hned na čtyřech kláních. Nejaktivnější byl opět Tomáš Kašpařík, který si na své konto připsal další tři starty.

První z nich absolvoval ve středu 4. dubna v Šumperku, kde se běžel Kros gymnázia. V závodě na 6430 metrů doběhl Kašpařík ve své kategorii B pátý a celkově obsadil patnácté místo (čas 27:38 minut). "Úplně se mi nedařilo, závod je to těžký, poměrně krátký a rychlý. Oproti loňsku jsem se zhoršil, na trati se ovšem nově přeskakovaly spadlé stromy. Za pozornost opět stojí velmi hojná účast, k níž jistě přispělo i pěkné počasí,"  okomentoval šumperský závod Kašpařík.

Jubilejní 40. ročník Běhu Výstavištěm Flora Olomouc se běžel v pátek. V závodě na 10 kilometrů dosáhl Tomáš Kašpařík na stříbrnou medaili v kategorii B, když desítku zvládl v čase 38:51 min. V kategorii příchozích (bez rozdílu věku) startovala Hana Tovaryšová. Tato kategorie běžela 3600 metrů a Tovaryšová doběhla na pěkném třetím místě (19:36 min).

Tomáš Kašpařík (číslo 26) při Běhu Výstavištěm Flora Olomouc.

V neděli se Tomáš Kašpařík vydal do východních Čech na Běh Babiččiným údolím dlouhý 6400 metrů. V něm však přišlo zklamání, kvůli nevolnosti zvažoval odstoupení od závodu, nakonec však dokončil volným během. V cíli z toho bylo 46. místo mezi muži a čas 28:05 min.

O den dříve, tedy v sobotu 7. dubna, se v nedalekých Hranicích konaly hned trojí závody - Běh vítězství, Hranická desítka a Hranická dvacítka. Z našeho klubu startovaly pouze děti a mládež, kteří nám ale udělali radost, když se třikrát probojovali na stupně vítězů.

Zlato v kategorii přípravka hoši (roč. 2009-2010) vybojoval Šimon Bajcar, který třístovku zvládl za 55 vteřin! Pro stříbrnou medaili si doběhl mladší žák Vojtěch Karlík v závodu na 1000 metrů (3:28 min) a na dvojnásobné trati byl bronzový starší žák Jáchym Kouba (8:01 min).

Šimon Bajcar vybojoval první místo v kategorii přípravka-hoši. (Zdroj: AK Šternberk)

V kategorii přípravek děvčat (roč. 2009-2010) brala na trati 300 metrů pěkné osmé místo Sofie Zedková (1:03 min). Na osmnácté pozici doběhla Melisa Kamelandrová (1:09 min). Předžactvo běželo 500 metrů a ani zde nechyběli naši zástupci. Mezi děvčaty doběhla jedenáctá Ema Kroupová (1:48 min) a 24. místo brala Kateřina Karlíková (2:03 min). Z hochů si lépe vedl Jonatan Kouba na třináctém místě (1:49 min), Jan Knap doběhl devatenáctý (1:56 min).

Výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.
Fotogalerie z Běhu vítězství zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.