Václav Vandrovec překonal 55 let starý rekord v běhu na 3000 metrů!

První kolo Mistrovství Moravy a Slezska družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek hostila v sobotu 5. května Olomouc. Do hanácké metropole zamířila také družstva SK Přerov. Tak jak je v poslední době bohužel zvykem, byla soutěž negativně ovlivněna silným proměnlivým větrem. Zatímco v některých rozbězích foukalo okolo 1 m/s, v jiných vítr dosahoval rychlosti více než 3 m/s.


DOROSTENCI
Nejúspěšnější a zároveň nejpočetnější byli z našich družstev dorostenci. V soutěži jich startovalo 12 a na body dosáhlo sedm z nich. Oporou družstva byl David Skřeček, který posbíral celkem 19 bodů. Čtvrté místo bral jak v běhu na 400 metrů (53,25 s), tak ve skoku dalekém (626 cm). Skvělým výkonem na čtvrtce se navíc zařadil na druhé místo historických přerovských tabulek. Rychlejší byl jen David Drštička na loňském národním šampionátu, který tabulky vede velmi hodnotným výkonem 49,76 s. Skřeček se představil také v hodu oštěpem, ve kterém obsadil šesté místo výkonem 41,90 m.

Excelentní výkon v běhu na 3000 metrů podal Václav Vandrovec. Spolu s vítkovickým Patrikem Pastorem se odpoutali od zbytku startovního pole a v sólo závodě se poprali o první místo až do posledního metru. Nakonec byl o pár setinek úspěšnější vítkovický běžec - Vandrovec na něj ztratil pouhých 17 setin a bral druhé místo. Svůj osobní rekord si Vandrovec vylepšil o 19 vteřin a posunul jej až na čas 9:02,92 min. Tímto časem navíc překonal téměř 55 let starý přerovský rekord Miroslava Mádra a usadil se na čele přerovských dorosteneckých tabulek.

Talentovaný vytrvalec Václav Vandrovec. (Foto - archiv SK Přerov).

O pokoření čtrnáctimetrové hranice i tentokrát usiloval koulař Adam Bubík. I tentokrát mu meta odolala a Bubík bral třetí místo za výkon 13,84 m. Další body přidal v kladivu, kde se umístil na sedmé pozici (34,60 m). Rovněž sedmý byl František Rezek v běhu na 2000 metrů překážek (8:23,23 min).

Na třístovce s překážkami debutoval Robin Slouka. Za výkon 43,22 s bodoval na osmém místě. Na stejné trati startoval také Radim Plško a byl desátý (44,11 s). Dva body pro družstvo získal ještě Vilém Biječek mezi výškaři (161 cm).

Na body bohužel nedosáhli Filip Adámek, Adam Bařinka, Martin Kadala, Dominik Vachl ani Jonáš Váverka.


JUNIOŘI
Deset bodů získal pro družstvo juniorů David Drštička. Pátý doběhl v běhu na 200 metrů (22,89 s), sedmý na poloviční trati (11,33 s). Na čtvrtce s překážkami bodoval pátým místem Adam Kopec (59,84 s). Překážky vynesly body i Jakubu Sehnálkovi - na trati 2000 m př. doběhl sedmý (7:23,84 min).

Čtyřmi body přispěl také Jan Vařeka. Osmé místo bral na stovce (11,37 s) a desátý byl v dálce (567 cm). Tentokrát na body nedosáhli sprinteři Matěj Dluhoš ani Petr Měřínský.


DOROSTENKY
Nedařilo se dorostenkám. Na závody dorazily pouze dvě a ani jedna z nich bohužel nebodovala. Dominika Šindelková doběhla na půlce na dvanáctém místě (2:42,14 min) a Pavlína Vašinová byla na dvoustovce třináctá (27,71 s). V dálce, ve které mohla usilovat o finálovou osmičku, se jí bohužel nepodařilo zapsat ani jeden zdařený pokus.


JUNIORKY
Čtvrté místo v soutěži výškařek obsadila Veronika Čejnová za výkon 164 cm. Další body přidala za páté místo v trojskoku (10,30 m). Další body z trojskoku přidala Nikola Dvorská za čtvrté místo (10,55 m). Dvakrát devátá byla vrhačka Kateřina Bubíková - v disku (29,30 m) i kladivu (28,40 m).


Veronika Čejnová na loňském MČR. (Zdroj: Denisa Kisialová, www.jojka.cz)

Nejvýše se z našich družstev umístilo družstvo dorostenců, a to na šestém místě (bodový zisk 50 b). Shodně 24 bodů získali junioři i juniorky. Juniorkám to stačilo na desáté místo, juniorům na dvanácté. Bez bodů se na čtrnácté pozici umístily dorostenky.

Další kolo se koná v sobotu 26. května v Břeclavi. Je potřeba, aby se zúčastnili všichni naši členové narození v letech 2000-2003! Každý bod se počítá a navíc lze z více zúčastněných poskládat také štafetu, kde zpravidla nebývá tolik zúčastněných.


Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.