Přípravka pokračuje v úspěšné jízdě - hoši mají pohár na dosah!

Vytisknout

Druhým kolem pokračoval KP družstev přípravek ve středu 17. června v Olomouci. Chlapecké družstvo SK Přerov navázalo na úspěchy z předchozího kola a obsadilo čtvrté místo. V průběžném pořadí drží třetí pozici a mají reálnou šanci získat pohár za celkové umístění do třetího místa! Na druhý TJ Šumperk navíc ztrácí jen 14 pomocných bodů. Dívkám se letos bohužel tolik nedaří, i přes osobní rekordy skončily až deváté. V průběžném pořadí jsou sedmé s těsným náskokem na SK Hranice.

Matematika pro závěrečné kolo je jasná - pokud hoši ve třetím kole získají alespoň o 15 bodů více než Šumperk, získají pohár za celkové druhé místo. Druhá varianta je porazit Šumperk o aspoň dvě pozice a v tom případě nezáleží, o kolik bodů. Pokud Šumperk neporazí, zůstanou třetí. Podmínkou této rovnice pak je, že hoši budou pokračovat ve stávajících výkonech a nepřekvapí enormním zlepšením ani žádné jiné družstvo, které zatím v pohodě poráželi.

Děvčata budou obhajovat celkové sedmé místo. Před osmými Hranicemi mají náskok 6 pomocných bodů, hlavních bodů mají stejně. Úkol tedy zní porazit Hranice aspoň o půl bodu. Pokud by ještě chtěly pomýšlet na celkové šesté místo, musí zopakovat minimálně výkony z Prostějova, kde se jim dařilo výrazně lépe, a spoléhat na to, že se zejména domácímu Zábřehu tolik dařit nebude...

A teď zpátky k úspěchům druhého kola!

 

Štafeta hochů na 4x60 metrů ve složení Adam Kolář, Filip Martinec, Jakub Sikora a Matyas Šajban navázala na svůj prostějovský úspěch a tentokrát brala bronzové medaile. Svůj čas z prvního kola hoši vylepšili o vteřinu a půl na 38,32 s. Na body dosáhlo také céčko ve složení Petr Vaculík, Matyáš Dvořák, Rostislav Studený a Jakub Kovář (42,11 s / 10. místo). Štafeta B doběhla dvanáctá (43,88 s) a běželi v ní Jakub Navrátil, Michael Mikeš, Jonáš Závrbský a David Koňařík.

O velké překvapení se postaral Adam Kolář, když zvítězil v běhu na 60 metrů. Osobák si zlepšil na 9,36 s. Těsně mu body utekly v běhu přes překážky, kde bral jedenácté místo (11,44 s).

Adam Kolář se během prvního roku v atletice propracoval až na první místo na krajských přeborech!

Ve všech svých disciplínách bodoval Šimon Bajcar a potvrdil tak svou vyrovnanost. Po dvou kolech je navíc druhým nejlepším sběratelem bodů v našem družstvu - zatím má na kontě 26,5 bodu a ztrácí jen půl bodíku na Vojtěcha Kříže. Bajcar doběhl šestý na osmistovce (2:58,18 min) a sedmé místo bral jak v míčku (34,40 m), tak v dálce (380 cm). Křížovi se nejvíce zadařilo na překážkách, kde doběhl šestý (11,20 s). O jednu pozici si pohoršil na osmistovce (2:59,70 min). V míčku se mu tentokrát tolik nedařilo a za výkon 31,30 m bral třinácté místo.

Svůj první individuální bod získal také Michael Mikeš, kdy se umístil na desáté pozici v hodu diskem (15,27 m). Přesně o metr méně hodil Petr Vaculík a byl dvanáctý. V míčku si o několik metrů vylepšili osobní rekordy Jakub Kovář (29,50 m) a David Koňařík (29,10 m), a i když to na body nestačilo, mohou už vyhlížet první hod za 30 metrů.

Těsně za body zůstal také Matyas Šajban v dálce (368 cm / 11. místo) a Filip Martinec v běhu na 800 metrů (3:08,25 min / 12. místo). Velmi dobře si vedl také celkově patnáctý Jonáš Závrbský (3:13,44 min). Přes překážky dobře běžel Matyáš Dvořák - a i když je ve výsledcích s výkonem 12,00 s až šestadvacátý, před ním se umístili jen 3 stejně mladí závodníci.

Děvčatům se v tomto kole nedařilo. Viděli jsme sice hodně osobních rekordů, na body ale dosáhla pouze Karolína Židlíková. Skvěle si počínala v běhu na 600 metrů, když doběhla osmá a za přerovským rekordem zůstala jen o vteřinu (2:02,55 min). Osobáky si vylepšila ale i ostatní děvčata - Nela Drozdová doběhla jedenáctá (2:07,44 min), Ema Hlavová třináctá (2:10,68 min), Aneta Školová čtrnáctá (2:11,70 min) a Anna Hrazdirová sedmnáctá (2:12,64 min).

Židlíková útočila na body i ve vrhačských disciplínách, ale v míčku (23,70 m) i disku (13,60 m) se umístila dvakrát dvanáctá.

Karolína Židlíková zaběhla na trati 600 metrů třetí nejlepší výkon v historii přerovské atletiky. Pro osobní rekord si doběhla také Nela Drozdová. Rekord přípravek drží od roku 2016 její sestra Alice (2:01,61 min).

Na překážkách byla naše čtyři nejlepší děvčata velmi vyrovnaná, nicméně všechna se umístila až ve čtvrté desítce. Nejrychlejší byla Drozdová (11,82 s) před Eliškou Méslovou (11,88 s), Sárou Novákovou (11,88 s) a Natali Klouparovou (11,92 s).

V dálce skočily nejdále z přerovských děvčat Ema Hlavová (346 cm / 17. místo) a Sára Nováková (340 cm / 21. místo).

Vyrovnané byly všechny tři naše štafety, ale ani jim se nepodařilo bodovat. Seřadily se za sebou od dvanáctého po čtrnácté místo. Áčko ve složení Ema Hlavová, Nela Drozdová, Sára Nováková a Natali Klouparová zaběhlo čas 39,51 s a vylepšilo svůj čas z Prostějova, stále však mají děvčata rezervy zejména na předávkách. Céčko bylo stejně jako v případě hochů rychlejší než béčko - čtveřice Kateřina Běhalová, Adéla Bendová, Lucie Maňáková a Nicol Zehnálková zaběhla čas 40,08 s. Béčko na ně ztratilo 28 setin - běžely Amálie Palová, Aneta Školová, Anna Hrazdirová a Sofie Zedková.

Závěrečné třetí kolo se koná ve čtvrtek 25. června v Zábřehu.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Foto - zdroj: Sára Kolomazníková