Čejnová a Vandrovec zazářili na MČR v Praze

Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek hostila o uplynulém víkendu hala v pražské Stromovce. Na šampionát se svými letošními výkony nominovalo také šest přerovských atletů, startovalo jich ale nakonec jen pět. Davida Drštičku totiž zastavilo zranění, a tak musel "republiku" tentokrát vynechat.

O nejhodnotnější výsledek naší výpravy se postaral junior Václav Vandrovec, který obsadil v závodě na 3000 metrů skvělé páté místo. V rychlém závodě nabitém osobními rekordy se nenechal zahanbit a své halové maximum posunul o 10,5 vteřiny až na čas 8:48,26 min. V podstatě vyrovnal i dosavadní přerovský mužský a juniorský rekord - v historii byl totiž dosud nejrychlejší Petr Vymazal ručně měřeným časem 8:48,2 min.

O druhé přerovské maximum se postarala Veronika Čejnová. Ve skoku vysokém se jí letos drží forma a na každém závodě zlepšuje svůj letošní nejlepší výkon o centimetr. Posunula jej také v Praze, když napotřetí překonala 169 cm a zároveň tak vylepšila halový přerovský rekord jak mezi juniorkami, tak mezi ženami. V soutěži obsadila dělené šesté místo a od čtvrté pozice ji dělil jen horší zápis na postupných výškách.


Jen o čtyři centimetry uniklo dálkařské finále dorostenci Davidu Skřečkovi. Ve druhé sérii dolétl na 641 cm a zařadil se na průběžné deváté místo. Dalším skokem atakoval finále, jenže s nedošlapem a odrazem "bez prkna" skočil jen 630 cm. Kdyby tam to prkno bylo... jenže nebylo a tak mu deváté místo i zůstalo. Za svým letošním osobním rekordem David zaostal o 9 cm.


Jako přes kopírák jsou výkony juniorů Jonáše Váverky a Adama Bubíka. Jonáš Váverka startoval v trojskoku a každým pokusem se zlepšoval, kýžených 13 metrů ale tentokrát nepřekonal. V soutěži zapsal nejvíce 12,76 m a bral šestnácté místo. Rovněž na šestnácté pozici se umístil koulař Adam Bubík. Také on tentokrát o 13 metrů bojoval marně (12,77 m).

Spolu se závodníky vyrazila do Prahy také Sára Kolomazníková se svým fotoaparátem. Kromě našich atletů našel její objektiv i další závodníky. Album všech jejích fotografií si můžete prohlédnout zde.

Část přerovské výpravy s dorosteneckou mistryní světa v běhu na 400 metrů Barborou Malíkovou. Zleva Jonáš Kolomazník, Veronika Čejnová, David Skřeček, Barbora Malíková a Jonáš Váverka.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie (výběr SK Přerov) zde

Foto - zdroj Sára Kolomazníková

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.