Stanislava Bubíková se stala dvojnásobnou Mistryní ČR

Na začátku července hostil Šumperk MČR veteránů na dráze. Zadařilo se zde Stanislavě Bubíkové, která obhájila svůj loňský titul v hodu diskem a navrch přidala zlato i ve vrhu koulí.

Veteránské MČR bylo rozděleno do dvou věkových kategorií - do 59 a nad 60 let. Každý závodník přitom startoval na trati dlouhé odpovídající přímo jeho věku, stejně tak se rozlišovala i hmotnost náčiní. Jednotlivé výkony pak byly přepočítány dle veteránských koeficientů.

V hodu diskem, své tradičně silné disciplíně, Bubíková znovu překonala hranici 30 metrů a zapsala nejvíce 30,06 m, což po přepočtu znamenalo 39,46 m a jasné vítězství v soutěži. Zlepšení oproti loňskému šampionátu předvedla ve vrhu koulí a také v ní vybojovala zlato za přepočtený výkon 12,98 m. Vrhala koulí o hmotnosti 3 kg a reálný výkon byl 10,30 m.

Do třetice se představila také v hodu kladivem, ve kterém její výkon stačil na čtvrté místo. Hodila 30,79 m a po přepočtu do výsledkové listiny zapsala 39,52 m.

Na vytrvalecké trati 5000 metrů startovala Hana Tovaryšová. Dvanáct a půl kol obkroužila za 25:56,18 min a po přepočtu se její čas zlepšil na 20:35,61 min. Ve své kategorii obsadila čtvrté místo, startovala v ní však naposledy - v příštím roce ji už uvidíme v kategorii nad 60 let.

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.