Hvězdná štafeta čtvrtkařů v Plzni znovu vylepšila přerovský rekord!

O uplynulém víkendu hostila Plzeň Mistrovství ČR do 22 let, kde nechybělo ani několik přerovských atletů. Významného úspěchu dosáhla štafeta čtvrtkařů, když znovu vylepšila přerovský rekord a v konečném pořadí se umístila na deváté pozici.

Poprvé hoši překonali 17 let staré přerovské maximum na posledním kole II. ligy v Šumperku, když kvarteto Adam Kopec, Jonáš Váverka, Martina Kadala a David Drštička zaběhlo čas 3:27,62 min a s přehledem vyhrálo. Pro MČR udělali v sestavě malou změnu - místo Adam Kopce rozebíhal závod Robin Slouka, zbytek sestavy zůstal beze změn. Ze svého šumperského času dokázali hoši stáhnout další dvě vteřiny a výkonem 3:25,60 min tak vedou přerovské tabulky jak mezi muži, tak mezi muži do 22 let.

Přerovští rekordmani, zleva David Drštička, Martin Kadala, Jonáš Váverka a Robin Slouka.

Davidu Drštičkovi se dařilo také individuálně. Z rozběhu hladké čtvrtky dokázal přímo postoupit do finále, kde svůj čas ještě vylepšil. Výkonem 48,73 s obsadil sedmé místo. Bohužel kvalifikačním sítem neprošel Jonáš Váverka, v rozběhu dosáhl času 49,56 s a bere celkové desáté místo. Stejná pozice mu patří také na poloviční trati (22,51 s).

V běhu na 5000 metrů startoval Václav Vandrovec. Také on dosáhl pěkného umístění, když doběhl jako osmý (15:23,27 min). Za svým osobním maximem zaostal o 10 sekund.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.