Ohlédnutí za běžeckými závody

Podzim přeje běžeckým závodům. Už v polovině září si připsal další dva starty Tomáš Kašpařík. Na Zářijovém běhu Smetanovými sady doběhl v kat. M40 na čtvrtém místě a celkově byl sedmý, přitom svůj čas hodnotil jako podprůměrný (25:54 min). Běželo se 6550 m. Představil se také v Ostravě při Běhu na Emu. Závod měřil 9 km a kromě rovinaté části podél řeky Ostravice se závodníci museli poprat i s převýšením při výběhu na ikonickou ostravskou haldu Ema.

V kategorii mužů do 49 let stačil jeho čas 35:39 min na šesté místo.  

Hojné zastoupení jsme měli v dětských závodech na Soběchlebském Š-krpálu. Jedno kolo kolem fotbalového hřiště (cca 300 m) běžely nejmladší dívky 6-7 let a zvítězila Sofie Skácelová (1:15 min). Čtvrtá doběhla Laura Machačová (1:43 min). Ve stejné kategorii hochů bral bronz Michal Orel (1:20 min). Ondřej Karabina doběhl pátý jen 2 sekundy za ním.

Kategorii dívek 8-9 let si podmanila naše děvčata. Na stupně vítězů se probojovaly Anna Špilerová (2:02 min), Karolína Čespivová (2:03 min) a Laura Hudečková (2:11 min). A páté až sedmé místo opět patřilo našim děvčatům - Natálii Vodičkové (2:25 min), Amélii Gálíčkové (2:32 min) a Adéle Mohaplové (2:34 min). Mezi hochy jsme měli jednoho zástupce - Ondřej Horáček byl ze všech nejrychlejší a bral zlatou medaili (2:17 min). Běželo se 1,5 kola, tedy cca 450 metrů.

Poslední dvě naše zástupkyně startovaly v kat. C a běžely 600 metrů - Karolína Jordanova doběhla třetí (2:38 min) a Gabriela Orlová pátá (3:43 min).

50 metrů běžely děti z mateřských školek a závod se neměřil, ale běžel pouze na pořadí. Nejrychlejší byl Sebastian Tomeček a třetí místo brala Kristýna Čespivová. Pátá doběhla Kristýna Špilerová. Hlavního závodu se nikdo z našich běžců nezúčastnil.

Už tuto sobotu se poblíž Přerova koná další běžecký závod pro děti i dospělé - Hradčanské vlnky.

Výsledky
Zářijový běh Smetanovými sady
Běh na Emu

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.