Ohlédnutí za říjnovými běžeckými závody

Měsíc říjen byl nabitý běžeckými závody. Účastnily se jich především naše děti a všem se dařilo, medailovou sbírku si ale rozšířili i bratři Koubovi nebo Tomáš Kašpařík a Petr Punge.

V sobotu 8. října se běžely oblíbené Hradčanské vlnky. Ve své kategorii zvítězila Kristýna Špilerová, Sofie Skácelová doběhla druhá. Početně obsazená byla kategorie dívek 2013-2014 - Anna Špilerová brala druhé místo, Laura Hudečková třetí, osmá byla Zuzana Hamerská a desátá Natálie Vodičková. Mezi stejně starými hochy doběhl sedmý Jakub Dudík. Bronz v kat. 2011-2012 brala Sofie Vodičková.

V ještě ten samý den závodila Anna Špilerová na svém oblíbeném Kašavském krosu. Vyplatilo se, v závodě zvítězila. Její sestra Kristýna brala čtvrté místo.

A ani následující den se nemohl obejít bez závodů. Tentokrát za rodinu Špilerových běžely hned tři sportovkyně - zlato vybojovala Kristýna a shodně třetí místo braly Anna i maminka-naše trenérka Věra.

O týden později to cinklo zlatě hned dvakrát, když v Uničově zvítězily Anna i Kristýna Špilerovy. Na Night Runu v Olomouci se představili bratři Koubovi. Pro stříbro si doběhl Jonatan a sice bez medaile, ale ve velmi pěkném čase, doběhl 10 km Jáchym (40:41:89 min). V kategorii mužů do 39 let byl 14., celkově 19. V závodech dětí brala stříbro Karolína Čespivová a bronz Sofie Skácelová. Startovala také Kristýna Čespivová.

Rovněž v sobotu 15. října odstartoval také kopcovitý Chřibský maraton. Nečekaný úspěch slavil Tomáš Kašpařík, jenž doběhl jedenáctý, což mu v kategorii B stačilo na třetí místo.

Zacinkalo to i ve Zlíně, na Běhu přes valašské kotáry jsme měli čtyři mladé zástupkyně. V kat. 2013-2014 zvítězila Anna Špilerová před Sabinou Pavlíkovou, Laura Hudečková doběhla desátá. V kat. 2011-2012 brala sedmé místo Agáta Pavlíková.

Ve čtvrtek 20. října se závodilo na našem stadionu. Pozvánku k hodinovce na dráze přijalo hned 16 místních běžců. Nejlepšího výkonu dosáhl Tomáš Blaha, Přerovák hájící barvy AK Kroměříž (17205 m), druhé místo bral Petr Kučera (16012 m) a třetí Radim Klimecký (15224 m). Mezi ženami byla nejlepší Zuzana Růžičková (11251 m).

O dva dny později se vytrvalci sjeli do Hranic k 12 km dlouhému Horskému běhu. Úspěch slavili Tomáš Kašpařík (kat. 40-49 let) a Petr Punge (kat. 50-59 let), když oba doběhli třetí. Mezi dorostenci doběhl druhý Lukáš Juřík.

Nezadržitelně se blíží i vrchol domácí běžecké sezóny - 42. ročník Běhu 17. listopadu. Přihlášky jsou již spuštěny, veškeré informace najdete zde.

Výsledky:
Hradčanské vlnky
Kašavský kros
Cross Valmez
Říjnový běh Smetanovými sady
Night Run Olomouc
Chřibský maraton
Městský běh Zlínem - přes valašské kotáry
Hodinovka na dráze
Horský běh Hranice

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.