Mladší žákyně drží po 2. kole třetí místo, žáci se propadli na čtvrté

Druhým kolem pokračoval KP družstev mladšího žactva v Hranicích. Oproti prvnímu kolu se výrazně oteplilo, avšak závodníky potrápil vítr, který dosahoval síly až 4 m/s. Dařilo se děvčatům, která obhájila třetí místo z úvodního kola a upevnila svou pozici na průběžné bronzové pozici. Hochům chyběly opory Jakub Sikora a Max Rybníček a tentokrát brali až páté místo. V součtu se třetím místem z prvního kola tak klesli na průběžnou čtvrtou pozici.

Dostal se před ně Šumperk, kterému se toto kolo náramně podařilo a má náskok na přerovské hochy 1 hlavní bod. Pokud se chtějí hoši vrátit na bronzový stupínek, musí v závěrečném kole nastoupit v plné síle a Šumperk porazit aspoň o 50 pomocných bodů. A nebo je nechat za sebou aspoň o dvě místa v rámci třetího kola. Podmínky pro to budou mít skvělé - třetí kolo se totiž koná ve čtvrtek 22. června doma v Přerově! A to je motivace i pro vás ostatní, abyste dorazili a mladšímu žactvu zafandili.

Skvělou formu má aktuálně Růžena Sedláčková, která vybojovala pro družstvo 27 bodů. Naprosto fantasticky běžela 300 metrů, kde se vytáhla za olomouckou Bednaříkovou na druhé místo a vylepšila si osobní rekord bezmála o 2 vteřiny na 46,21 s. V historii Přerova se jedná o 3 nejlepší výkon! Osobák si vylepšila také v oštěpu, když poprvé překonala dvacítku (20,48 m) a brala páté místo. Stejného umístění se dočkala také v míčku (35,18 m).

S 18 body také výrazně přispěla Izabela Zapletalová. Té se nejvíce dařilo na překážkách, kde byla třetí za 10,74 s. K tomu přidala osmé místo na 300 m (49,87 s) a desáté na 60 m (8,99 s).

Mezi mílařkami se skvěle prosadila Anna Hrazdirová. Takticky se s olomouckými děvčaty střídaly na čele závodu a pomohly si k výborným časům. Rozhodovalo se až do posledního metru, kde bohužel Anna už tolik nestačila a doběhla si pro třetí místo v osobáku 5:31,32 min, kterým se navíc posunula na šesté místo přerovských tabulek. Dobře běžela i Denisa Kubíčková, která bodovala jedenáctým místem (5:52,82 min / OR).

Obě dvě se také podílely na úspěšné štafetě na 4x300 metrů. Tu rozebíhala Ema Burešová, která sice na ostatní závodnice lehce ztratila, výborným výkonem Hrazdirové, Kubíčkové a finišující Ester Tomiškové se však děvčata postupně vrátila do kontaktu a v závěrečných metrech ještě Ester vybojovala třetí místo v rozběhu. Nakonec jim výkon 3:36,34 min stačil na čtvrté místo. Tomišková zvládla dobře i individuální třístovku, kde jen těsně zaostala za osobákem a brala dvanácté místo (50,73 s).

Třikrát byly přerovské dívky sedmé. Podařilo se to Kateřině Běhalové v kouli (8,13 m), Anetě Školové ve výšce (127 cm) a Monice Šocové v běhu na 300 m (49,60 s / OR). Šocová bodovala také na poloviční trati dvanáctým místem (22,46 s) a Školová byla rovněž dvanáctá na 60 m (9,02 s) i v dálce (382 cm).

Naší nejúspěšnější dálkařkou byla ale Veronika Chatrná a paradoxně zůstala bez bodů, přestože její výkon 404 cm jinak stačil na deváté místo. Jelikož se ale jednalo o její první závody a neměla zapsaný dosud žádný výkon, startovala ve skupině B bez nároku na finále i bodování. A to nutno říct, že tento výkon skočila s protivětrem 3,2 m/s, zatímco skupina A skákala po větru. Zaujala také výkonem na 60 m, kde bez jakéhokoliv předchozího tréninku zaběhla čas 9,40 s.

Bodovat dokázaly ještě Veronika Pospíšilová na trati 300 m devátým (50,03 s / OR) a Adéla Vlachová v míčku dvanáctým místem (26,15 m).

Z hochů byl i tentokrát nejúspěšnější Jakub Kovář s 28 body. Na třetí místo dosáhl v dálce (447 cm) i běhu na 300 m (47,59 s) a k tomu přidal pěkné páté místo na 60 m (8,56 s). Jen o 6 bodů méně připsal na své konto Vojtěch Kříž. Pátý byl ve výšce (132 cm) i na 150 m (21,02 s) a sedmé místo přidal v běhu na 60 m př. (10,60 s).

O potřebné body se rvaly obě naše štafety. Áčková složená ze čtveřice Jakub Cieslar, David Koňařík, Radovan Kratochvíl a Tom Doležel se držela po celou dobu v popředí. Na posledním úseku Tom útočil ještě i na druhé místo, nakonec ale nestačil a štafeta tak doběhla třetí (3:26,58 min). Béčková měla za cíl především doběhnout, startovalo totiž pouze 6 štafet a body tak byly jisté. I tak se kluci snažili, ostatní ale byli zatím rychlejší. Čtveřice Kryštof Mésl, Jonáš Závrbský, Filip Chatrný a Jakub Červený tak doběhla šestá v čase 3:59,70.

Mezi sprintery se prosadil Tom Doležel. Pátý byl na 150 m (21,14 s) a sedmý na 60 m (8,69 s) a svým výkonem ve štafetě si jasně řekl i o individuální třístovku na příštím kole. Na ní tentokrát bodovali Rostislav Studený (55,55 s / 8. místo) a Jakub Červený (56,81 s / 9.), oba v osobních rekordech.

Další osobák padl v hodu míčkem, překonal jej David Koňařík výkonem 38,44 m a bral sedmé místo. Na překážkách uzavřel první desítku Tobias Poučenský (12,88 s) a jeden bod za dvanácté místo přidal ještě Radovan Kratochvíl ve výšce (122 cm).

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.