Na závodech přípravek padly tři přerovské rekordy. Dívky jsou průběžně třetí!

5 medailí, z toho 4 zlaté, 3 přerovské rekordy a další 4 výkony do první desítky historických přerovských tabulek - to je bilance přípravek na závodech ve Šternberku! Na Mezinárodní den dětí se tam totiž konalo 2. kolo KP družstev, i když de facto to bylo kolo první - na to první sice družstvo odjelo, ale kvůli silnému dešti byly závody cca po hodině zrušeny a budou se opakovat.

Skvělé výkony předváděly především dívky, které kromě medailistek měly i dostatečné množství závodnic schopných bojovat o bodované příčky. Díky tomu společně nasbíraly 121 bodů a obsadily třetí místo, jen 7 bodů za druhým Prostějovem! Dívky tak letos útočí na historické maximum - dosud jejich družstvo nebylo na soutěži přípravek celkově lépe jak čtvrté, většinu ročníků dokonce obsazovalo spíše šesté až sedmé místo.

Hoši naopak po silných letech, kdy několikrát vybojovali pohár za třetí místo a někdy útočili i na pozici druhou, mají období půstu. Kromě Šimona Wasserbauera a štafet se nikdo na body nedostal a to v konkurenci jiných celků nestačilo na lepší než sedmé místo. Nic ale není ztraceno, odstup na šesté Atletické přípravky Olomouc byl jen 12 bodů a jelikož se přípravkám část disciplín na každém kole vždy mění, může to na dalších kolech dopadnout lépe.

Nejlepší bodovačkou družstva dívek se stala Karolína Čespivová s 28 body. Parádně zaběhla 50 m, kde nejenže s přehledem zvítězila, ale také překonala přerovský rekord své současné trenérky Alice Drozdové. Drozdová dosud vládla tabulkám s časem 8,00 s, ale Čespivová jej posunula úplně do jiné dimenze výkonem 7,65 s! Dělené šesté místo navíc obsadila Thea Bajcarová a také ona výkonem 7,94 s překonala původní rekord. Bodovat dokázaly v dalších kvalitních časech také devátá Zuzana Špačková (8,03 s) a dvanáctá Kateřina Orálková (8,14 s).

Další historické maximum padlo ve skoku dalekém. Překonala jej Zuzana Špačková parádním výkonem 432 cm a také ona si odvezla domů zlatou medaili. Zároveň je tento výkon historicky opravdu nejlepším, jako první totiž dokázala překonat také maximum měřené od prkna (nikoliv od místa odrazu, jak přípravka skáče v současnosti) - to drží výkonem 426 cm přerovská trenérka Ivana Kolomazníková (roz. Růžičková).

Ale nebyla jediná, komu se dálka povedla. Osobní rekordy si vylepšily také Čespivová (416 cm / 4. místo) a Bajcarová (408 cm / 5. místo). Těsně za bodovanými příčkami, avšak v osobáku 373 cm, se umístila Adéla Domanská.

Třetí zlatou medaili vybojovala Thea Bajcarová ve skoku z místa, když skočila rovné 2 metry. Na stupně vítězů ji doprovodila ještě Domanská, která výkonem 198 cm obsadila dělené druhé místo.

Těsně za stupni vítězů doběhla na 600 m Anna Špilerová v osobním rekordu 2:06,63 min. Tímto časem se zařadila na 9. místo přerovských tabulek a také byla jedinou přerovskou bodující závodníci ročníku 2013. Všechna výše zmíněná děvčata už totiž zažívají svou poslední sezónu v kategorii přípravek. Na šestistovce bodovala ještě Čespivová sedmým místem (2:08,49 min).

Poměrně hodně bodů si naše děvčata odnesla ze skoku z místa. Kromě Bajcarové a Domanské totiž bodovaly ještě pátá Sára Šneidrová (191 cm) a sedmá Gabriela Orlová (186 cm).

A další bodíky putovaly na naše konto i v medicinbalu. Tentokrát se házelo vpřed, ale ne autově, nýbrž z podřepu a z napnutých paží. Nejlépe si z našich dívek vedly osmá Orálková (8,20 m), desátá Špilerová (7,80 m) a dvanáctá Aneta Zavadilová (7,70 m). Té se skvěle povedl i hod míčkem, za 29,34 m obsadila sedmé místo. Těsně za body byla Adéla Cieslarová, jedna z těch mladších závodnic (26,23 m).

Jediná disciplína, kde nám body bohužel utekly, byla opičí dráha. Nejlépe se umístila Karolína Jordanova na osmnácté pozici (16,04 s). Křest ohněm ale zažily dívky hned na začátku, kdy se běžely štafety na 4x60 m. Pro většinu z nich to bylo hlavně o sbírání zkušeností do dalších závodů. Kvarteto Adéla Domanská, Laura Hudečková, Sára Šneidrová a Natali Zatloukalová obsadilo dvanácté místo a zapsalo čestný bod pro družstvo (41,61 s), štafeta B složená převážně z mladších závodnic si na své první body bohužel bude muset ještě počkat.

Tahounem družstva hochů byl Šimon Wasserbauer s 21 body. Stejně jako dívky i on předvedl parádní padesátku a smazal z čela přerovských tabulek výkon Jonáše Kolomazníka. Ten byl dosud nejrychlejší výkonem 7,80 s, Wasserbauer ale dokázal běžet výrazně lépe a za 7,48 s bral právem zlato! Na druhou medaili útočil ve skoku z místa, nakonec se ale musel spokojit se čtvrtým místem v dalším osobáku 198 cm. A mohlo být ještě lépe, podle tabulkových předpokladů mohl zabojovat také o medaili v míčku, na ten se však z dosud neznámých důvodů nedostavil.

Těsně za bodovanými příčkami byli tři mladší hoši ročníku 2013. V hodu míčkem bral třinácté místo Lukáš Chytil (29,59 m / OR) a šestnácté Josef Pisařík (27,97 m / OR), na opičí dráze o pouhých 6 setinek utekly body Patriku Pospíšilovi (15,45 s). Na dohled bodů byl také v běhu na 800 m, kde si vylepšil osobák na 3:04,45 min (16. místo).

Ve zbývajících dvou individuálních disciplínách byl z našich chlapců nejlepší Jakub Tománek. V dálce bral šestnácté místo za 346 cm, v hodu medicinbalem si o jednu pozici pohoršil (6,40 m).

Bodovat ale dokázaly obě naše štafety. Lépe se vedlo kvartetu Maxim Fait, Lukáš Chytil, Jakub Tománek a Vojtěch Tománek, které doběhlo deváté (40,81 s). Příčku desátou pak obsadilo naše béčko ve složení Tomáš Bahounek, Jakub Dudík, Jan Kubík a Josef Pisařík (43,61 s).

Další kolo se koná ve středu 14. června v Prostějově - bude se jednat o opakované první kolo s původním rozsahem disciplín. Závěrečné třetí kolo nás pak čeká o týden později v Olomouci.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.