Patalová a Kolomazník Mistry Moravy a Slezska

Víkendový atletický program pokračoval v neděli v Břeclavi Mistrovstvím Moravy a Slezska mužů, žen, juniorů a juniorek. Na sobotních 6 medailí z dorosteneckého MMaS navázala přerovská výprava 2 mistrovskými tituly a dalšími 5 cennými kovy. Za víkend jsme tak dohromady sklidili 2 zlaté, 5 stříbrných a 6 bronzových medailí.

Ještě nás postupně čekají žákovská MMaS - starší žactvo jej má na programu v sobotu 10. června v Olomouci a mladší žactvo v neděli 18. června v Třinci.

Jedinou přerovskou zástupkyní mezi ženami byla Gabriela Patalová. S přehledem si doběhla pro mistrovský titul v běhu na 100 m př. v čase 15,03 s a druhá byla na dvoustovce (25,61 s). Druhé zlato vybojoval Jonáš Kolomazník rovněž na překážkách. Jeho závod byl vyrovnanější, ale 14,70 s nakonec na první místo stačilo. Osobní rekord si vylepšil ve finále hladké stovky a za čas 11,25 s bral stříbro.

Mezi sprintery se prosadil také David Skřeček. Lépe se umístil na dvoustovce, kde byl třetí za 23,63 s. Na dvojnásobné trati mu bronz jen těsně unikl, přesto se mohl radovat alespoň z osobního rekordu (51,16 s).

Přerovská výprava v Břeclavi, zleva Jonáš Kolomazník, David Skřeček, Gabriela Patalová, Adam Kopec, Martin Kadala, Václav Vandrovec a Jan Kadala.

A kromě medailí sprinterských se urodily i dvě vytrvalecké. V těsném finiši stříbro o jednu setinu prohrál Václav Vandrovec a byl tak na 1500 metrů třetí. Na svůj osobní rekord ztratil jen půl vteřiny a zapsal svůj druhý nejlepší venkovní čas (4:06,98 min). Sezónní nejlepší a další hodnotný výkon zaběhl na osmistovce, avšak 1:59,13 min stačilo jen na páté místo.

Poslední bronz vybojoval jediný přerovský junior, který do Břeclavi odcestoval, a sice Jan Kadala na trati 3000 m př. Stýpl zvládl dokončit v novém osobním rekordu 11:31,19 min. Ještě rychlejší, ale mezi muži čtvrtý, byl Martin Kadala (11:15,55 min / OR).

Posledním Přerovákem v akci byl Adam Kopec. Lépe se umístil v dálce, kde bral za 584 cm šesté místo. Na čtvrtce doběhl osmý (52,90 s).

Kompletní výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.