Čespivová a Wasserbauer vylepšili přípravkové přerovské rekordy a z Prostějova dovezli 5 medailí!

Náhradní první kolo KP družstev přípravek se konalo ve středu 14. června v Prostějově. Na rozdíl od původního termínu bylo počasí nádherné, a tak se vše uskutečnilo bez sebemenších problémů. V parádní formě závodili Šimon Wasserbauer a Karolína Čespivová, kteří se jako jediní přerovští zástupci probojovali na stupně vítězů.

Šimonu Wasserbauerovi se to povedlo dokonce třikrát - zlato vybojoval v osobních rekordech v běhu na 60 m i v hodu míčkem. Na šedesátce se navíc dostal na druhé místo historických tabulek Přerova - teprve jako druhý přípravkář v historii se dostal pod 9 sekund a výkonem 8,95 s se zařadil za Jonáše Kolomazníka, který byl v minulosti ještě o 5 setin rychlejší. Parádní výkon předvedl Šimon i v míčku, když se těsně přiblížil k hranici 40 metrů (39,82 m).

To nejlepší si ale schoval na konec. Ve velmi rychle rozběhnutém závodu na 800 m se držel na třetí pozici, v závěrečné dvoustovce ale mocně finišoval a propracoval se na druhé místo. Navíc o 6 desetin překonal stávající přerovský rekord Filipa Sehnala a posunul jej na 2:38,48 min!

Dvakrát stříbrná byla Karolína Čespivová, a to na trati 60 m (9,05 s) i v dálce (418 cm). Osobní rekord si vylepšila na 600 metrů, ale tentokrát to stačilo "jen" na čtvrté místo (2:03,28 min). A stejná pozice jí patří také v historických tabulkách Přerova, kde jsou před ní jen děvčata s časy začínajícími 2:01. Maximum Karolíny Židlíkové pak činí 2:01,50 min.

Kája ale zářila i jinde. V Olomouci na Dětské Zlaté lize posunula svůj vlastní přerovský rekord na 60 m pod 9 sekund, a to až na 8,94 s! Jedinou metou už pak zůstává vymazání i nejrychlejšího ručně měřeného času (8,90 s). A dařilo se jí také v dálce, kde si posunula maximum na 423 cm.

Na úspěch z předchozího kola navázalo družstvo dívek, které zopakovalo třetí místo a upevnilo si tuto pozici také v průběžném pořadí. Historicky první dívčí pohár z KP mají naše přípravkářky na dosah! A to v tomto kole nezávodily některé z opor.

Kromě Čespivové výrazněji bodovala Thea Bajcarová (12 bodů). Sedmé místo brala v běhu na 60 m, když si vylepšila osobák na 9,28 s. Osmá a zklamaná byla z nové disciplíny - 50 skoků přes švihadlo na čas - kde měla rozhodně medailové ambice. Přišla ale chyba a Theu srazila na osmé místo ve stále výborném čase 17,97 s. Na první místo ztratila necelé dvě sekundy. Příliš se jí nepovedla ani dálka, ale stále její výkon 387 cm stačil na bodované dvanácté místo. Naopak velkou radost z osobáku měla Adéla Domanská, která za 390 cm brala jedenácté místo.

Sedmá se v hodu míčkem umístila Adéla Cieslarová (25,87 m) a slibně házela také medicinbalem vzad, na body to ale nestačilo. Navíc byla naší jedinou bodující závodnicí ročníku 2013. A další body ve vrhačských disciplínách přidaly Karolína Jordanova a Gabriela Orlová. Kája byla osmá v míčku (25,32 m), Gabča devátá v medicinbalu (8,40 m).

Jedinou disciplínou, kde naše děvčata nebodovala, byl běh přes frekvenční žebřík. Nejlepší z našich byla opět Cieslarová na 17. místě, od bodů ji dělily necelé tři desetiny.

Štafeta se tentokrát běžela smíšená na 4x333 metrů. Naše družstvo nastoupilo ve složení Ellen Houšťavová, Jan Kubík, Jakub Tománek a Karolína Jordanova. I přes veliké úsilí našich závodníků štafeta doběhla poslední, ale stále získala tolik potřebné body (4:39,72 min).

I hoši se tentokrát činili. Kromě výše zmíněného Wasserbauera, který získal pro družstvo neuvěřitelných 37 bodů, se na body dostalo dalších 5 chlapců. Vyšel nám skok přes švihadlo, kde bylo jen 17 startujících. Tobiáš Tesař proklouzl na osmé místo (23,41 s) a Vojtěch Tománek na deváté (24,69 s). Tobiáš navíc zaslouží velkou pochvalu za běh přes žebřík, kde rozbil nadvládu prostějovských závodníků. Těch se do první dvanáctky dostalo hned 8. Tobi bral deváté místo za 8,47 s.

Osobáky si kluci zlepšili v dálce. Deváté místo obsadil Jakub Tománek (365 cm) a jedenácté Martin Pešák (354 cm). Kuba navíc bodoval i dvanáctým místem na 60 m (9,68 s / OR). A na bodované příčky se náš zástupce prosadil také v medicinbalu - byl jím Lukáš Chytil na desáté pozici (8,20 m).

Závěrečné kolo se bude konat ve středu 21. června v Olomouci.

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.