Juniorka Tereza Válková obhájila na MČR stříbro!

Znovu parádně naladila formu na MČR juniorka Tereza Válková. Stejně jako v loňském roce si doběhla pro stříbrnou medaili na 100 m př. a stejně jako loni si na vrcholné akci vylepšila osobní maximum. V rozběhu běžela parádně, poprvé v životě se dostala pod 14 sekund a navíc šla časem 13,91 s do vedení v letošních tabulkách ČR. Ve finále o dvě hodiny později na svůj výkon navázala, běžela prakticky totožně a nestačila pouze na kopřivnickou Adélu Tkáčovou. Za výkon 13,93 s tak vybojovala stříbrnou medaili.

Přestože je tento výkon naprosto vynikající, v historických tabulkách Přerova stále Válková nestačí na lepší jak druhé místo. Těm už 13 let vévodí legendární přerovská překážkářka Helena Tomková výkonem 13,58 s. Další šanci přiblížit se tomuto času bude mít Válková 24. června v Trnavě - místo ligy totiž bude startovat na Mezistátním utkání Česko-Maďarsko-Polsko-Slovinsko-Slovensko juniorů a juniorek.

Skvěle si vedl také dorostenec David Hastík. V dálkařské soutěži obsadil výkonem 642 cm deváté místo a jen o kousek zaostal za svým osobákem z minulého týdne. Od finálové osmičky jej dělilo pouhých 6 cm.

Na výbornou zvládla rozběh na 400 metrů dorostenka Tereza Tichá. V závodě si doběhla pro druhé, přímo postupové místo a zejména si výrazně vylepšila osobní rekord. Časem 57,04 s šla rázem do čela přerovských tabulek od dorostenek až po ženy a definitivně tak odsunula z prvního místa tabulek Danu Pardubovou (57,6 s z roku 1980) i Martinu Pavlištíkovou (57,80 s z roku 1989). O medaile poběží zítra ve 14:25. A šance jsou veliké, v rozbězích dosáhla třetího nejlepšího času.

Velkou smůlu měl bohužel dorostenec Matěj Pěček, který se na čtvrtce nacházel ve výborné formě a chtěl bojovat o finálovou osmičku. Závod pro něj ale skončil už v polovině, kdy se mu znovu ozvala bolest v nedávno nataženém hamstringu. Snad se nebude jednat o nic vážného a Matěj bude brzy v pořádku!

Program MČR v neděli pokračuje od 8:45 hodin. Prvním přerovským závodníkem v akci bude hodinu po začátku David Hastík v trojskoku. Následovat budou od 11:35 rozběhy na 200 m juniorek, kde se představí Tereza Válková. Z dvoustovky se nakonec odhlásila Tereza Tichá, která bude soustředit veškeré své síly na finále čtyřstovky. V 11:50 vstoupí do akce dorostenka Tereza Skřečková v soutěži trojskokanek.

I v neděli vše můžete sledovat online u streamu na facebookové stránce Jsem atlet. Tak fandíme dál!!

Průběžné výsledky

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.