Historický úspěch dívek z přípravky, jsou celkově třetí!

Silný ročník 2012 dívek se postaral o historický úspěch - dívčí družstvo, které nikdy nebylo lepší jak čtvrté, ale za to několikrát, letos spolu s mladšími dívkami vybojovalo bronzové medaile! Tahounkami družstva byly Karolína Čespivová (81 b), Thea Bajcarová (58,5 b), Zuzana Špačková (40 b) a Anna Špilerová (20,5 b), přičemž druhé dvě jmenované startovaly pouze na dvou kolech.

Body ale sbíraly i další dívky - Adéla Cieslarová (14 b), Aneta Zavadilová (13,75 b), Adéla Domanská (12,75 b), Sára Šneidrová (9 b), Gabriela Orlová (8,5 b), Karolina Jordanova (7 b), Kateřina Orálková (5,5 b), Ellen Houšťavová (2 b) a Laura Hudečková s Natali Zatloukalovou (obě 1 b). Další dívky sbíraly zkušenosti a nejednou byly bodům na dohled, takže věříme, že vše zúročí v další sezóně a třeba i ony vybojují pohár!

Děvčatům se tentokrát nejvíce podařil běh na 60 m překážek. Přípravka je běhá na stejné mezery jako mladší žactvo, jen výška překážek je o dva řády nižší - 60 cm. Ze všech nejrychlejší byla Zuzana Špačková (11,17 s) a na stupně vítězů ji doprovodila třetí Thea Bajcarová (11,85 s). Na dvanáctém místě bodovala ještě Anna Špilerová (12,48 s). Další šikovná překážkářka s ambicemi na medaile Karolína Čespivová bohužel spadla a závod nedokončila.

Vynahradila si to ale na hladké šedesátce, kde i přes bolavé rameno po pádu zvítězila v čase 9,12 s. V dálce tentokrát byla čtvrtá za 414 cm. Přes čtyři metry se dostala také Špačková (402 cm / 8. místo) a za 390 cm byla desátá Bajcarová.

Tato dvě děvčata brala body i mezi sprinterkami - o něco rychlejší byla sedmá Bajcarová (9,50 s) před osmou Špačkovou (9,57 s). Pátým místem v běhu na 400 metrů bodovala jako jediná z našich Špilerová (73,41 s). Přípravka má čtyřstovku zařazenou jako vytrvalostní běh.

V hodu medicinbalem autovým způsobem se výrazně prosadila Adéla Cieslarová - za 8 metrů byla pátá. Na body dosáhla také devátá Aneta Zavadilová (7,30 m). Ta navíc bodovala desátým místem v hodu raketkou (24,90 m). Naše děvčata bohužel nedosáhla na body na žebříčku, který byl tentokrát skokanský - levá, levá, pravá, pravá atd. Nejlépe se toto cvičení povedlo Stelle Kanovské, která obsadila čtrnácté místo jen těsně za bodovanými příčkami (13,45 s).

Desáté místo ještě vybojovaly dívky ve štafetě na 4x60 metrů ve složení Laura Hudečková, Natali Zatloukalová, Aneta Zavadilová a Sára Šneidrová (40,03 s).

V soutěži chlapců se výrazně z našich prosazoval pouze Šimon Wasserbauer, který ve třech kolech nasbíral 91 bodů. To je více jak polovina celkového zisku družstva! V každém kole se aspoň 2x probojoval na stupně vítězů, v kole prvním dokonce třikrát. V Olomouci zvítězil v běhu na 60 m (9,05 s) a druhé místo bral na 60 m př. (11,39 s). V hodu raketkou obsadil krásné páté místo (33,80 m).

Další hoši jsou už za Wasserbauerem bodově odskočení - v závěru soutěže se rozjel Tobiáš Tesař (17 b), další body pak sbírali Martin Pešák a Jakub Tománek (oba 8 b), Ondřej Horáček (6,25 b), Lukáš Chytil (5,25 b), Vojtěch Tománek (5 b), Jan Kubík (3,25 b), Jakub Dudík a David Machala (oba 2 b), Maxim Fait (1 b) a po 0,75 bodu za štafetu přidali ještě Tomáš Bahounek, Jan Kubík a Josef Pisařík. Pozitivní je, že většina z těchto bodujících zůstává v kategorii přípravky také v dalším roce. Pokud tedy hoši budou poctivě trénovat, mohou i oni v dalším roce dosáhnout na medaile!

Zajímavostí z tohoto kola je, že tak jak se našim děvčatům žebříček nepodařil a nebodovala žádná z nich, hoši se do nejlepší dvanáctky vešli hned třikrát. Pátý byl Tobiáš Tesař (13,54 s), osmý Ondřej Horáček (14,31 s) a jedenáctý David Machala (15,39 s).

Osobní rekord na 60 metrů vynesl deváté místo Martinu Pešákovi (9,80 s) a navíc bodoval i v hodu medicinbalem jedenáctým místem (6,80 m). Ve skoku do dálky byl tentokrát nejlepší Lukáš Chytil na dvacátém místě (338 cm) a bodů jsme se nedočkali ani v běhu na 500 m, kde nás reprezentoval nakonec 26. Jan Kubík (1:57,84 min).

Prosadila se ale štafeta, kvarteto Jakub Dudík, Ondřej Horáček, Jan Kubík a Lukáš Chytil doběhlo osmé (40,70 s).

Hoši nakonec prohráli těsný souboj s Hranicemi o páté místo. Ve třetím kole s okresními kolegy prohráli o půl bodu, aby se ale před ně dostali i v celkovém pořadí, potřebovali je v závěrečném kole porazit alespoň o 2 body. V soutěži tak končí šestí.

Všem gratulujeme k předvedeným výkonům a osobním rekordům, protože o zlepšování svých dovedností a získávání zkušeností je to v přípravce především. Všechny přípravkáře také zveme na závěrečné Letní oddílové víceboje, které pořádáme ve středu 28. června na našem stadionu. Na závody je potřeba se přihlásit předem - vše se dozvíte zde.

Kompletní výsledky
Fotogalerie
Videogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.