Starší žactvo Olomouckého kraje druhé na mezikrajovém utkání

Mezikrajové utkání družstev staršího žactva hostila v neděli 25. června Olomouc. Závodů se zúčastnili ti nejlepší atleti ze 4 moravských krajů. Olomoucký kraj reprezentovalo dokonce 6 přerovských chlapců a jedna dívka. Obě družstva se umístila na druhém místě, vždy za Jihomoravským krajem. Družstvo hochů nasbíralo 147 bodů, z toho 40 bodů získali hoši z Přerova.

O nejvýraznější výsledek se postaral Jan Knap, který zvítězil v běhu na 200 m překážek o dvě setiny před krajským kolegou Vacíkem. Časem 27,72 s si navíc vylepšil osobní rekord a posunul se už na páté místo přerovských historických tabulek. Dobře si vedl také na poloviční trati, kde výkonem 14,86 s obsadil čtvrté místo.

U skvělého výsledku asistoval coby člen štafety na 4x60 m také Adam Kolář. Spolu s Iulianem Glavanem, Filipem Mandákem a Sebastianem Vacíkem totiž zvítězili ve velmi kvalitním čase 27,57 s. Jen pro porovnání, přerovský rekord má v této kategorii hodnotu 29,29 s.

Kolář prokázal výbornou formu i individuálně. Osobák si zlepšil v běhu na 150 m a za 17,50 s bral druhé místo. Jedná se navíc o třetí nejlepší čas v přerovské historii. Na šedesátce doběhl pátý a také na této trati si vylepšil osobní maximum. Časem 7,48 s se posunul na čtvrté místo historických tabulek.

Druhé místo bral mezi oštěpaři Jonatan Kouba (46,34 m). Možná pro někoho překvapivě byl mezi vrhače nominován také Lukáš Rybníček, ale v hodu diskem - příliš se mu ale nedařilo, zapsal jen dva zdařené pokusy a bral sedmé místo (28,08 m).

Šestý, ale ve skvělém osobním rekordu, se umístil Filip Gall ve skoku o tyči. Květnový osobák si zlepšil o 24 cm a výkonem 272 cm se posunul na druhé místo přerovských tabulek. Na něm už ale nejspíš zůstane, přerovský rekord je totiž ještě hodně vzdálený - drží jej výkonem 350 cm Jonáš Kolomazník.

K osmistovce se v červnu vrátil Antonín Kříž a vyplatilo se, osobák si postupně vylepšil až na současných 2:17,77 min. Na své konkurenty ale bohužel nestačil, obsadil těsné osmé místo.

Jedinou starší žákyní z Přerova byla Julia Kuklová. A vedla si dobře, osobák na 200 m př. si vylepšila o více než půl vteřiny a brala sedmé místo (31,50 s).

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Foto - zdroj: AK Olomouc

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.